Ovo su najdugovječniji modeli u autoindustriji

Dodajte komentar

Među najdugovječnijim imenima u autoindustriji su brojni modeli koji su nastali u Evropi, a mnogi od njih se proizvode i danas.

Međutim, apsolutno najdugovječniji model u autoindustriji dolazi iz Amerike. To je Chevroletov Suburban, model koji se neprekidno proizvodi od 1935. godine. Suburban je kod nas nešto slabije poznat, a na njega nailazimo tek među ljubiteljima američkih vozila, kojima je Suburban jedan od načina kako povoljno doći do ogromnog vozila s V8 motorom, piše Index.hr.

Sledeći na ljestvici je opet Amerikanac. Dolazi iz Forda, a u pitanju je serija F, koja je do danas doživjela čak 14 generacija. Dovoljno je reći da je ovo već decenijama najprodavaniji model u Americi.

Na trećem mjestu je jedan evropski klasik. U pitanju je Volkswagen Transporter, ime koje se u proizvodnji zadržalo preko sedam decenija. Ovdje bismo lako mogli da ubacimo i legendarni Land Roverov terenac, ali on je aktuelno ime Defender dobio tek 1983. godine.

Kad je Evropa u pitanju, red je pomenuti još jedan model. To je Mercedesova klasa S, ime koje je u autoindustriji prisutno od 1954. godine. Jedna stvar je sve ove godine ostala ista – klasa S je oduvijek važila za najbolju od najboljih i samim tim najsjajniju zvijezdu među automobilima.

Osim klase S na 6. mjestu, na listi najdugovječnijih evropskih imena su još Mini (od 1959.), Porsche 911 (od 1963.), Jaguar XJ (od 1968.), Range Rover (od 1970.), VW Passat (od 1972.) i VW Golf (od 1974.).

Izvor: Index.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *