RCC pokreće inicijativu za izbor žene preduzetnice godine sa Zapadnog Balkana

Dodajte komentar

Savjet za regionalnu saradnju (RCC) pokrenuo je inicijativu za odabir žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana, kojom se odaje priznaje ženama koje su osnovale i razvile sopstveni posao i doprinijele novim i održivim radnim mjestima u regionu.

“Doprinos žena preduzetnica je ključan za napredak Zapadnog Balkana. Njihov naporan rad, inovativan način razmišljanja i nepokolebljiva predanost predstavljaju istinski doprinos rastu naših ekonomija i procvatu naših društava”, navodi se u saopštenju RCC-a.

Oni su kazali da im je namjera da tom inicijativom odaju skromno priznanje tim hrabrim i snažnim ženama koje su se usudile boriti protiv stereotipa i donijeti promjene.

“Nominacije su otvorene do 4. marta i svako može nominovati ženu koja je stanovnica i ima biznis u Albaniji, Bosni i Hercegovini, na teritoriji Kosova, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji”, rekli su iz RCC-a.

RCC će odabrati šest žena preduzetnica kojima će se uručiti priznanje Žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana u šest kategorija, i to žena ekološka preduzetnica, kreativna žena preduzetnica, žena preduzetnica u turizmu i ugostiteljstvu, Romkinja žena preduzetnica, žena startup preduzetnica i mlada žena preduzetnica.

Žiri, sastavljen posebno za ovu priliku, odabraće pobjednice, koje će biti predstavljene i kojima će biti uručeno priznanje na regionalnoj konferenciji za žene preduzetnice na Zapadnom Balkanu 11. marta u Tirani, na kojoj će se okupiti žene preduzetnice iz cijelog regiona, uključujući donosioce odluka, predstavnike akademske zajednice i međunarodnih organizacija. Pobjednice će imati priliku da na konferenciji predstave svoje biznise.

Iz RCC-a su rekli da će šest žena preduzetnica godine sa Zapadnog Balkana za prošlu godinu dobiti podršku u obliku mentorstva u trajanju od 20 dana tokom perioda od pet mjeseci, članstvo u Regionalnom centru žena preduzetnica, promociju putem kanala komunikacije RCC-a i poziv na različite skupove koje RCC organizuje, a na kojima će moći da predstave svoje uspješne priče.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *