Digital Den Hub šalje deset balkanskih startapova u Ameriku

Dodajte komentar

Digital Den inkubator će do 26. februara realizovaće prvu startap turneju u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Prvu grupu koja putuje u Ameriku čini deset startapova iz Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

To su crnogorski Badger, koji predstavlja nosivi uređaj koji unosi revoluciju u konferencijsku industriju, ubrzavajući poslovni networking te razvijajući nove načine ličnog i korporativnog brendinga, kao i Flourish, koji predstavlja asistenta za razvoj emotivne inteligencije, koji kroz pametnu i vremenski efikasnu aplikaciju pomaže pojedincima, kao i kompanijama, da dosegnu ciljeve i poboljšaju performanse u različitim oblastima.

U Ameriku putuju i crnogorski Go Plant Me, što je platforma koja predstavlja slobodno i decentralizovano tržište karbonskih kredita.

Crnogorski startapovi koji će se predstaviti su i Ivmax, koji predstavlja spoj mehaničke četkice za zube i paste, odnosno četkica i pasta u jednom, Final Find koji pomaže turistima da lakše lociraju i pronađu rezervisani smještaj i može se integrisati i kao plug-in kod vodećih svjetskih sajtova za iznajmljivanje smještaja poput Airbnb, Booking.com i Expedia, kao i Uhura, koja predstavlja platformu baziranu na vještačkoj inteligenciji (AI), koja čita i razumije ugovore na čovjeku sličan način.

Predstaviće se i startapovi iz Srbije Dr. Knight, koji je novi, potpuno “zeleni” polimerni materijal koji pomaže ljudima u sprječavanju farbanja odjeće tokom pranja veša, kao i Klik koji je efikasan, inkluzivan i bezbjedan ekosistem digitalnog plaćanja koji podržava različite potrebe i mogućnosti pojedinaca i preduzeća, preko custom domaće tehnologije i kroz integraciju sa trećim stranama.

Startap iz Sjeverne Makedonije koji će se predstaviti je Solar Data Collector, koji kreira rješenja za napredno predviđanje, praćenje, optimizaciju i proaktivno upravljanje izlaznim vrijednostima fotonaponskih sistema.

Iz Bosne i Hercegovine predstaviće se startap Portal, koji predstavlja augmented reality rješenje za pametni turizam, koji dopušta da vidite i osjetite istoriju mesta koje posjećujete.

Delegacija će obići gradove Finiks, Denver, Portland i Njujork kako bi predstavila svoje inovativne ideje potencijalnim investitorima. Projekat se realizuje uz podršku partnera Digital Dena – State departmenta i U.S. Ambasade u Podgorici.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *