Binance postaje drugi najveći vlasnik Forbesa

Dodajte komentar

Najveća svjetska berza kriptovaluta, Binance, planira strateško ulaganje od 200 miliona dolara u Forbes, američku izdavačku kompaniju i magazin s tradicijom dugom 104 godine, saznaje CNBC a prenosi Tanjug.

Sredstva će pomoći Forbesu da u prvom tromjesečju sprovede planirani izlazak na berzu spajanjem sa jednom kompanijom posebne namjene za akvizicije, ili SPAC, koja kotira na tržištu, rekli su američkoj televiziji izvori upoznati s dogovorom.

Binance će preuzeti od institucionalnih investitora polovinu od 400 miliona dolara obaveza koje je Forbes najavio u avgustu, rekli su neimenovani izvori američke televizije.

To će Binance učiniti jednim od dva najveća vlasnika Forbesa, pri čemu će ova izdavačka kuća biti izlistana na Njujorškoj berzi pod oznakom FRBS, dodaje se u tekstu.

Kriptokompanija će takođe dobiti dva mjesta u devetočlanom bordu direktora Forbsa.

Ovaj potez ukazuje na sve veći uticaj u stvarnom svetu kriptosektora, koji bilježi rast vrijednosti i stvara novu klasu milijardera usljed globalnog interesovanja za digitalnu imovinu. Ovo je prva velika investicija neke kompanije iz kriptosektora u jedan tradicionalni medij u SAD.

Forbes je prije više od jednog vijeka osnovao djed glavnog urednika i dvostrukog predsjedničkog kandidata Stiva Forbsa.

Ova izdavačka kuća je 2014. godine prodala 95 odsto udjela kompaniji Integrated Whale Media, sa sjedištem u Hong Kongu, za 475 miliona dolara.

Forbjs je poznat i po svojoj godišnjoj rang listi najbogatijih poslovnih ljudi na svijetu.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *