Forbes: Ovo su najplaćenji ljudi u industriji zabave

Dodajte komentar
Piter Džekson

Prestižni časopis Forbs objavio je listu najplaćenijih zabavljača za 2021. godinu, na kojoj prvo mjesto zauzima reditelj Piter Džekson, a drugo muzičar Brus Springstin.

Brus Springstin prodao je autorska i izdavačka prava prošle godine na svu svoju snimljenu muziku i napisane tekstove pjesama, uključujući 11 multiplatinastih albuma i pet zlatnih singlova, za, kako navode izvori, gotovo 500 miliona dolara.

Kupac je bio Sony Music, matična firma njegove dugogodišnje izdavačke kuće Columbia Records. Ovaj poduhvat je Brusa stavio na drugo mesto Forbsove liste najplaćenijih zabavljača 2021. godine, odmah iza reditelja “Gospodara prstenova” Pitera Džeksona.

Džekson je zaradio 600 miliona dolara nakon što je prodao deo svoje firme koja se bavi vizuelnim efektima za 1,6 milijardi dolara, takođe prošle godine.

Ostali izvođači koji su stekli unosne zarade tokom prošle godine su Bob Dilan, Pol Sajmon i Nil Jang, koji su zajedno prikupili oko 500 miliona dolara.

U prvih pet našli su se i Džej Zi, Dvejn Džonson i Kanje Vest sa stotinama miliona dolara, od kojih većinu nisu zaradili repovanjem, produkcijom ili glumom, već prodajom šampanjca, tekile i patika.

Čak je i pjevačica Tejlor Svift, koja se našla na 25. mjestu sa zaradom od 52 miliona dolara, većinu svog novca zaradila ponovnim snimanjem albuma koji je prvi put objavila prije 10 godina.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *