Apple priprema nove proizvode

Dodajte komentar

Apple bi mogao da lansira nove proizvode već 8. marta, prema izvještaju Bloomberg-a.

U izvještaju se navodi da Apple sprema da objavi novi jeftini iPhone i iPad na događaju u martu a potencijalno i novi Mac.

Ovo bi bilo prvo Apple-ovo lansiranje još od oktobra 2021.godine, kada je kompanija predstavila nove MacBook Pro laptopove. Očekuje se da će predstavljanje biti virtuelno i uživo, prema izvještaju Bloomberg-u. Apple održava virtuelne događaje od početka pandemije Covid-19.

Apple trenutno nudi jeftin iPhone pod nazivom iPhone SE, koji je predstavljen u proleće 2020.godine i prodaje se za 399 dolara. To je najnoviji model iPhone-a sa Apple-ovim Touch ID senzorom otiska prsta. Ažurirani model bi mogao imati isti dizajn, ali brži procesor i podršku za 5G, navodi se u izvještaju.

Očekuje se da će novi iPad biti ažurirana verzija iPad Air-aTaj uređaj je poslednji put ažuriran u oktobru 2020.godine i trenutno se prodaje za 599 dolara.

Apple iPad poslovanje je bila jedina velika linija proizvoda koja je prijavila pad prodaje tokom decembarskog kvartala. Apple je rekao da je usporavanje prodaje iPad-a od 329 dolara namijenjenog školama i velikim kupcima glavni razlog za pad poslovanja.

Predstavljanje jeftinih uređaja manje je važno za kompaniju od tradicionalnih jesenjih lansiranja, koje otkrivaju skuplje i profitabilnije modele iPhone-a visoke klase uoči praznične sezone kupovine.

Apple bi mogao da za vrijeme predstavljanja predstavi i zvanično izdanje iOS-a 15.4, najnovije verzije iPhone softvera.

iOS 15.4 je trenutno u beta testiranju. Očekuje se da će biti dodato nekoliko novih funkcija, uključujući mogućnost korišćenja prepoznavanja lica za otključavanje uređaja dok nosite masku, i kao i novi emodžiji.

Izvor: Pcpress.rs

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *