Danas protest ispred Ministarstva zdravlja: Ugostitelji traže ukidanje svih mjera

Dodajte komentar

NVO Udruženje ugostitelji Podgorice, NVO Udruženje ugostitelja Crne Gore, NVO Udruženje estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore i NVO Udrženje Event centra najavilu su protest ispred Ministarstva zdravlja Crne Gore, na Rimskom trgu u Podgorici, za danas u 11.55h na kojem će izraziti svoje nezadovoljstvo i pozvati nadležne da do srijede, 09.02.2022. godine ukinu sve mjere koje se odnose na ugostiteljstvo i povezane djelatnosti. Kako su naveli u suprotnom, potpisnici ovog obavještenja donijeće odluku da ne poštuju mjere Ministarstva zdravlja Crne Gore kao i odluku o radikalizaciji protesta o čemu će blagovremeno obavijestiti javnost.

“Predstavnici i članovi ovog udruženja, smatraju da je ugnjetavanje i diskriminisanje svih djelatnosti povezanih sa ugostiteljstvom prevršilo svaku mjeru i da je došlo krajnje vrijeme da se sve mjere koje pogađaju istu momentalno ukinu”, navode u saopštenju.

Ugostitelji su, dodaje se, u dosadašnjem periodu pokušavali putem sredstava javnog informisanja da utiču na izvršnu vlast da nađu prostora i razumijevanja za nosioce crnogorske ekonomije koji se bukvalno bore za egzistenciju, ali za to nije bilo sluha.

“Ugostitelji, muzicari, vlasnici event centara smatraju da i oni imaju pravo da se bore za svoju koru hljeba, hljeba sa sedam kora. Kako medijski pritisak nije urodio plodom, došlo je vrijeme da se borba konkretizuje”, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *