Cijene goriva u Americi najviše od 2014.

Dodajte komentar

Rastuće cijene goriva pogađaju i Sjedinjene države, a ovako visoke cijene nisu zabilježene od 2014.

Kako međunarodne cijene sirove nafte rastu na iznad 92 dolara po barelu, cijene benzina u SAD-u nastavljaju da rastu i u petak su dostigle rekord iz septembra  2014., kada je nacionalna prosječna cijena galona običnog benzina bila 3,423 dolara, pokazuju podaci AAA.

Cijene benzina u Americi nastavile su rasti šestu nedjelju zaredom, nakon što je prošle nedjelje nacionalni prosjek iznosio 3,366 dolara po galonu, prenosi tportal.

Dana 4. februara, prosječna cijena u svakoj državi u Sjedinjenim Državama bila je iznad 3 dolara po galonu, uključujući Texas, Mississippi, Arkansas i Alabama, koji tradicionalno imaju najnižu prosječnu cijenu benzina u cijeloj državi, prema podacima AAA. Prosječna cijena benzina u Kaliforniji u petak je iznosila čak 4,663 dolara.

Nacionalni prosjek od 3,42 dolara mogao bi srušiti rekord iz 2021. već danas, rekao je u petak Patrick De Haan, rukovodilac analize nafte za aplikaciju za uštedu goriva GasBuddy. Najviša prosječna cijena benzina u SAD-u u 2021. godini bila je najviša od septambra 2014., a ovaj će rekord vjerovatno biti oboren danas.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *