Španija uvodi trogodišnju vizu za digitalne nomade

Dodajte komentar

Španija uskoro uvodi vize za digitalne nomade i poreske olakšice za preduzetnike.

Sa porastom rada na daljinu, Španija planira da uvede takozvanu digitalnu nomadsku vizu koja će omogućiti posjetiocu da ostane i radi u početku najviše 12 mjeseci, ali se može produžiti do dva puta. Takođe, startap programi mogu da dobiju poreske olakšice kako bi se podstakli mladi preduzetnici da dođu i rade.

Novi španski zakon je dio novog Zakona o startapu.

Nedostatak mogućnosti za zapošljavanje u ruralnim područjima Španije ostavio je mnoge male gradove i sela sa sve manje stanovnika, ali su ove destinacije više nego spremne da prihvate radnike iz daljine.

Oko 30 gradova i sela širom Španije odlučilo je da se pridruži Nacionalnoj mreži sela dobrodošlice za udaljene radnike kako bi podstaklo digitalne nomade da dođu. Svi oni imaju manje od 5.000 stanovnika i žele da ponovo nasele svoje ulice privlačenjem novih stanovnika.

Mještani se nadaju da će priliv ljudi koji rade kod kuće pomoći da se revitalizuju zajednice, bilo da oni ostaju na kratkom odmoru ili će ova mjesta učiniti svojim privremenim domovima.

Umjesto da moraju da se snađu sami u novoj sredini, program nudi udaljenim radnicima domaćina koji može da ih poveže sa životom u toj lokalnoj zajednici.

Izvor: Capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *