Brković pokreće međunarodnu arbitražu ugovora o kupovini Vektra Boke

Dodajte komentar

Predsjednik Odbora direktora i vlasnik Vektra Boke Dragan Brković uputio je saopštenje za javnost u kome, između ostalog, navodi da Nevladina organizacija „Bivši radnici Vektra Boke“, instrumentalizovana od nekih interesnih grupa, uzurpira njegovu imovinu i, uz saglasnost nadležnih lokalnih i državnih institucija, nanosi ogromnu štetu privrednom društvu Vektra Boka.

Tvrdi da će, bez obzira na veliku krizu, tokom februara izmiriti sve obaveze prema povjeriocima priznate i potvrđene Planom reorganizacije.

Kako navodi Brković, međunarodni advoktski tim ubrzo će pred nadležnim domaćim i međunarodnim institucijama pokrenuti postupke protiv svih političkih, opštinskih i državnih institucija koje su učestvovale u osmišljenoj kampanji za uništavanje Vektra Boke i otimanja njene imovine.

U narednim mjesecima biće pokrenuta i međunarodna arbitraža Ugovora o kupovini Vektra Boke, najavio je on.

Brković tvrdi da je kupovinom HTP Boka naslijedio brojne probleme i da ne postoji institucija koju više od 10 godina nije molio da država riješi probleme iz pretprivatizacionog perioda, a koji se odnose na 28 miliona naslijeđenih gubitaka, 26 miliona neusklađenog akcijskog kapitala, preko 15 miliona naslijeđenih imovinskih sporova i restitucije i oko 4,5 miliona radnih sporova.

Zahtjevi su bili da se riješe bar sporovi restitucije, kako bi se pravno deblokirale strateške lokacije i shodno kupoprodajnom ugovoru, realizovale investicije. S obzirom da to nije urađeno, Vektra Boka je otišla u stečaj, a kako Brković navodi, prihvatio je da se uradi reorganizacija na način da se izmire naslijeđene obaveze od više desetina miliona iz imovine koju je kupio i platio državi.

Vlasnik Vektra Boke smatra da pritiscima neko želi da se odrekne imovine, koju je kako kaže, platio 33 miliona eura.

Brković priznaje da duguje radnicima treću ratu iz trećeg isplatnog reda, od oko 274 hiljade eura i da na naplatu dospijeva u istom iznosu i četvrta rata, te da će sve obaveze isplatiti tokom ovog mjeseca.

Izvor: rthn.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *