Ukidaju se kovid potvrde u tržnim centrima

Dodajte komentar

Vlada je donijela nove protivepidemijske mjere, koje će važiti od 4. do 18. februara.

Prema novim mjerama, ukida se obaveza posjedovanja kovid potvrde za posjetu tržnim centrima.

Takođe, dozvoljava se prisustvo publike u sportskim salama, do četvrtine od ukupnog broja mjesta za sjedjenje, uz posjedovanje kovid potvrde, nošenje maske i odstojanja od dva sjedišta između gledalaca.

“Nakon porasta broja novooboljelih koje smo imali krajem prošle godine kao i u prvoj sedmici januara ove godine usledio je pad u broju novoregistrovanih slučajeva u posljednje tri sedmice, tako da je broj novooboljelih u posljednje dvije sedmice manji za oko 50 odsto u odnosu na predhodne dvije nedjelje. Bez obzira na ovaj podatak, dnevni nivo obolijevanja je i dalje visok tako da opuštanja ne treba da bude”, istakao je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić na današnjoj pres konferenciji.

Kazao je da se u Crnoj Gori sprovodi najveći broj testiranja u regionu na 1.000 stanovnika. “Time smo u predhodnom periodu i detektovali veliki broj slučajeva što ukazuje na dobar nadzor nad pandemijom”, dodao je.

Galić je naveo da se Crna Gora, kada se uporede podaci u posljednjih sedam dana o broju novooboljelih na million stanovnika, nalazi iza većine razvijenih zemalja Evrope kao što su Danska, Francuska, Belgija, Njemačka, Hrvatska i druge.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *