Spajanje Komercijalne banke i NLB-a u Srbiji do kraja aprila

Dodajte komentar

Spajanje Komercijalne banke i Nove ljubljanske banke (NLB) u Srbiji treba da bude okončano do kraja aprila, rekao je Blaž Brodnjak, predsjednik Uprave slovenačkog NLB-a gostujući na samitu srpsko-slovenačke privrede, pod nazivom “Ekonomska integracija Zapadnog Balkana u EU”.

– Ulažemo mnogo napora i novca, sad smo još u integraciji koja treba da bude do kraja aprila, a onda će NLB i Komercijalna banka biti jedna institucija, kazao je Brodnjak.

Komercijalna banka u Srbiji, koja se od kraja 2020. godine nalazi u većinskom vlasništvu NLB-a, objavila je plan o pripajanju beogradskog NLB-a ovoj bankarskoj instituciji u oktobru prošle godine.

Tada je rečeno kako će nakon sprovedenog pripajanja, slovenački NLB posjedovati 89,3 odsto običnih akcija Komercijalne banke odnosno da će udio u ukupnom kapitalu banke iznositi 89,5 odsto.

Prema prošlogodišnjim podacima Komercijalna banka je na kraju polugodišta držala udio na srbijanskom tržištu neznatno veći od deset procenata, dok je udio NLB-a iznosio 1,8 odsto.

U Crnoj Gori je spajanje Komercijalne banke i NLB-a obavljeno u novembru prošle godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *