PayPal zatvorio preko 4,5 miliona korisničkih naloga

Dodajte komentar

Kompanija PayPal Holdings Inc. saopštila je da je zatvorila 4,5 miliona korisničkih naloga i smanjila prognozu za nove klijente nakon što je otkrila da „loši korisnici“ koriste prednosti njenih programa podsticaja i nagrađivanja.

Online platforma za plaćanje takođe je revidirala svoju marketinšku strategiju, navodeći da više ne očekuje da će dostići 750 miliona aktivnih naloga do 2025. godine, odustajući od cilja koji je doprinio rastu potrošnje u prošloj godini, prenosi Bloomberg.

„Redovno procjenjujemo našu aktivnu bazu naloga kako bismo bili sigurni da su računi legitimni. Ovo je posebno važno tokom podsticajnih kampanja koje mogu biti mete za loše aktere koji pokušavaju da izvuku korist od ovih ponuda, a da nikada nijesu imali namjeru da budu legitimni klijenti na našoj platformi“, saopštila je kompanija.

Problem je otkriven zajedno sa izvještajem o zaradi koji je bio ispod procjena Wall Streeta, što je dovelo do naglog pada vrijednosti akcija. Akcije kompanije pale su u srijedu rekordnih 25 odsto, a od početka godine oko 40 procenata.

Kompanija je saopštila da kupci sa niskim primanjima troše manje dok se bore da održe korak sa rastućim cijenama usljed najviših nivoa inflacije u Sjedinjenim Američkim Državama u posljednjim decenijama. Rast potrošnje u e-trgovini takođe je usporen jer su poremećaji u lancu snabdijevanja uticali na vrijeme isporuke, a potrošači su više kupovali u prodavnicama tokom praznika.

PayPal je prošle godine nudio podsticaje, poklanjajući po 10 dolara novim klijentima, podstičući ih da otvore nalog. Tim za upravljanje rizikom kompanije PayPal otkrio je da su mnoge naloge kreirali botovi prevaranti. PayPal je odmah počeo da za zatvara te naloge i pokušava da nadoknadi novac od tih klijenata.

Izvor: Biznis.rs.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *