Mandić za Forbes: M:tel pokreće sadašnjost i budućnost Crne Gore u telekomunikacijama

Dodajte komentar

Ugledni magazin Forbes objavio je prvo ikada izdanje o Crnoj Gori  a na stranama časopisa možete pročitati razgovore sa najuspješnijim poslovnim ljudima među kojima je i Tatjana Mandić, generalna direktorica kompanije M:tel Crna Gora.

Photo: screenshot

„Budućnost telekomunikacione industrije ogleda se u širenju njenog portfolija i primjeni novih tehnologija u svim sferama života i društva“, kaže Tatjana Mandić, generalna direktorica M:tel-a.

„Zbog toga M:tel, operater sa najvećom bazom korisnika u Crnoj Gori i dio regionalnog lidera Telekom Srbija Grupe, želi da investira i ulazi u nova partnerstva u Crnoj Gori ali i regionu. M:tel-ova priča o uspjehu počela je u aprilu 2007. godine, kada je kompanija dobila licencu kao treći operater u Crnoj Gori, a rekordnih 77 dana kasnije već je izgradila svoju mobilnu mrežu. Iako je u to vrijeme bila najmlađi telekomunikacioni operater u Crnoj Gori, kompanija M:tel je izgradila čvrst odnos zasnovan na povjerenju sa svojim klijentima i lokalnom zajednicom i od tada je postala lider u svim oblastima poslovanja. Danas M:tel ima rekordnih 37,66% tržišnog učešća u mobilnoj telefoniji, sa najboljim iskustvom u multimedijalnim uslugama sa 37,10% tržišnog učešća i potvrđeni je lider u implementaciji digitalnih usluga i inovativnih tehnologija. U M:telu vjerujemo da biti lider znači unaprijediti i težiti podizanju cjelokupnog poslovnog okruženja na viši nivo, neprestano razvijajući nove projekte i ideje. Drastično smo ubrzali razvoj optičke mreže u Crnoj Gori i dostigli 80% pokrivenosti stanovništva širokopojasnim uslugama, sa akcentom na „digitalni autoput“ između Crne Gore i Srbije“, potvrđuje Mandić.

Photo: screenshot

M:tel Crna Gora je takođe kreator i vlasnik prvog ICT huba u Crnoj Gori, M:tel Digitalne fabrike, koja je pokrenuta 2017. godine i od tada je nastojala da obezbijedi idealno okruženje koje garantuje podsticanje inovativnih ideja i njihovu implementaciju u podrška stvaranju start-upa.

Za četiri godine postojanja održano je preko 700 besplatnih predavanja o preduzetništvu, biznisu, kriptovalutama, start-apu, digitalnoj transformaciji, freelancing-u, uz desetine besplatnih radionica o programiranju i robotici.

Važan dio M:tel-ove digitalne strategije leži u saradnji sa pouzdanim partnerima u pružanju OTT i DCB sadržaja, zbog čega korisnici m:tela mogu da uživaju u najkvalitetnijim sportskim, filmskim i muzičkim sadržajima.

„Sa našim partnerima radimo i na razvoju najsavremenijih Cloud i IoT usluga, pa sa zadovoljstvom najavljujemo pokretanje SmartHome sistema za početak 2022. godine koji smo pripremili u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i Univerziteta Mediteran“, kaže Mandić za Forbes.

„Cilj nam je da budemo lider u razvoju novih digitalnih servisa na regionalnom i globalnom nivou, tako da je dio strategije M:tel-a zasnovan na razvoju zabavnih aplikacija, kojih imamo već oko milion instalacija”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *