CG najpristupačnija avionom, znak neminovnog rasta

Dodajte komentar
Jandreoski; Foto Aerodromi CG

S obzirom na geografsku lokaciju, Crna Gora je napristupačnija ako u nju dolazite avionom. To je siguran znak njenog neminovnog rasta i napretka. Ovo je poruka jednog od najuticajnijih svjetskih biznis magazina, Forbs koji je prvi put objavljen u izdanju za Crnu Goru.

Forbs konstatuje da su Aerodromi Crne Gore, uprkos izazovima bez presedana koje je izazvala pandemija korona virusa, ostvarili porast broja putnika, dajući, kako navode, ritam povećanom interesovanju za turističku privlačnost države.

“Naša vizija je da aerodromi treba da budu ulazna tačka i za turizam i za investicije”, poručio je izvršni direktor Goran Jandreoski u intervjuu.

Jandreoski je naglasio da Aerodromi već pregovaraju sa određenim niskobudžetnim i redovnim avio-prevoznicima o novim destinacijama.

“To će biti novi i direktan uticaj na rezultate koje očekujemo u ovoj godini”, jasan je on.

Crna Gora, kao tržište koje bilježi izuzetan rast, nudi niz mogućnosti investitorima i avio-kompanijama koje žele da ostvare svoje prisustvo u regionu. U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, Ministarstvom ekonomskog razvoja i Ministarstvom kapitalnih investicija, Aerodromi Crne Gore su osmislili zajedničke programe koji su usmjereni na promociju potencijala ove zemlje i imaju za cilj da svijetu pošalju poruku o investicionim mogućnostima Crne Gore. Jedan takav primjer je Air Astana, koja je uvrstila Podgoricu među svoje turističke destinacije. Letovima ove avio-kompanije, preko 20 hiljada visokoplatežnih turista posjetilo je Crnu Goru. Osim toga, crnogorski vazduhoplovni propisi omogućavaju stranim investitorima da osnuju avio-kompanije ili obavljaju uslužne djelatnosti u avio-saobraćaju . Jandreoski kaže: “Naš cilj nije samo povezivanje sa mogućim čvorištima ili aerodromima, već nastojimo da se izgradimo kao organizacija koja okuplja najbolje poznavaoce oblasti vazduhoplovstva ”.

Izvršni direktor je istakao i da ACG nastoje da, u saradnji sa drugim nadležnim institucijama, osnuju ustanovu koja će omogućiti stvaranje visokoprofilnog obrazovnog kadra u vazduhoplovstvu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *