Cijene goriva: Skupština zaustavila inicijativu, Vladi ruke vezane

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja (MFSS) Branko Krvavac kaže da je u Skupštini Crne Gore zaustavljena inicijativa tog resora kojom je bilo predviđeno da Vlada može da smanji akcize usljed poskupljenja goriva.

Inicijativa Ministarstva finansija i predlog Vlade Crne Gore da izvršna vlast može da interveniše usljed poremećaja na tržištu, tj.da može da smanji akcize usljed poskupljenja goriva kada konstantni rast cijena na međunarodnom tržištu utiče na cijene u Crnoj Gori zaustavljeni su u Skupština Crne Gore – naveo je Krvavac

Za sve to imali smo i prihode nadomještene, tj.predložene druge mjere, ali populistički razlozi su presudili – napisao je Krvavac na Tviteru.

Podsjećanja radi, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, odnosno Vlada, predlagalo je da se izmjenama Zakona o akcizama omogući da Vlada može da interveniše, odnosno donese odluku o smanjenju akciza do 15 % na mjesec dana, u slučaju konstantnog rasta cijena naftnih derivata na međuanrodnom tržištu koji utiče na cijene u Crnoj Gori.

(Dan)

Check Also

Rekordni rezultat: U Luci Bar pretovarena dvomilionita tona

Luka Bar postavila je rekord u brodskom pretovaru tereta, pa je tim povodom na Terminalu …

One comment

  1. Kad bankar.me ovako nerezonski tapše spajkiju možda da pogleda da li mu se mki obratilo još u martu… A on dražesno Odovič ćutao…

Leave a Reply

Your email address will not be published.