“Northstar” predstavio projekat na Luštici vrijedan 400 miliona eura

Predstavnici kompanije “Northstar” predstavili su potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću projekat izgradnje luksuznog hotela, turističkih vila i kondo hotela na Luštici vrijedan 400 miliona eura, a koji će otvoriti prostor za zapošljavanje 500 ljudi.

Abazović je istakao da Vlada Crne Gore daje podršku projektima koji imaju za cilj promociju Crne Gore kao luksuzne turističke destinacije i popravljanja imidža naše države kao turističke destinacije.

Predstanici “Northstara” su se zahvalili Abazoviću na prijemu i spremnosti da sasluša probleme sa kojima se susrijeću prilikom realizacije projekta.

Kako ističu u saopštenju iz kabineta potpredsjednika, detaljno je predstavljen projekat izgradnje luksuznog hotela, luksuznih turističkih vila i kondo hotela na Luštici, koji podrazumijeva investiciju vrijednu oko 400 miliona eura i 500 novih radnih mjesta.

Predstavnici “Northstara” su istakli da su prethodno potpisali ugovor sa hotelskim operaterom “Marriott” i da će hotel biti pod njihovim premium brendom “The Ritz Carlton”.

Abazović je istakao da ovakvi projekti imaju podršku Vlade i da ih treba razvijati kako bi se Crna Gora što bolje predstavila kao luksuzna turistička destinacija.

Konstatujući evidentne infrastrukturne probleme koji usporavaju realizaciju ovog projekta, Abazović je istakao da je cilj Crne Gore da afirmiše direktne strane investicije i ukljanja barijere koje se tiču realizacije sličnih projekata.

Na sastanku sa potpredsjednikom Vlade Abazovićem i njegovim savjetnicima, Filipom Adžićem i Ivom Šoćem, bili su predstavnici investitora: Emira Soccoro, predsjednica Borda direktora projekta, Imad Mahmoud, izvršni direktor i predstavnik vlasnika u Bordu, Angel Rodriguez, direktor razvoja projekta i član Borda, Vladimir Čvorović, tehnički direktor i Stefan Nikčevič, menadžer razvoja projekta.

Check Also

NLB Pay i Visa sa Vama na CIM Forumu

Forum kreativnih industrija i medija CIM Forum (Creative Industries and Media Forum), biće održan od …

Leave a Reply

Your email address will not be published.