Tradicionalno prijateljstvo i snažne poslovne veze – osnov i podrška Crnoj Gori ka EU

Dodajte komentar

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković se danas susreo sa austrijskim ambasadorom NJ.E. Dr Karl Michael Müllerom.

U iscrpnom razgovoru, Raičković i Müller su analizirali trenutne ekonomske odnose između Austrije i Crne Gore i zaključili da trenutni nivo ekonomske saradnje daje kvalitetnu i stabilnu osnovu da se ista unaprijedi i osnaži.

Ambasador Müller je pohvalio proaktivnost, ideje i aktivnosti koje sprovodi Asocijacija menadžera, a posebnu su pažnju posvetili Odboru za digitalnu transformaciju, Odboru za HR, trening i edukaciju i Odboru za mlade i inovacije. Müller je upoznat i sa aktivnostima vezanim za inicijativu AMM-a za regionalnu saradnju menadžera i preduzetnika kroz Asocijaciju menadžera Jugoistočne Evrope AMSEE.

Raičković i Müller su se složili da fokus treba usmjeriti na pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji i još snažniji ekonomski oporavak i razvoj CG. Ambasador Austrije u Crnoj Gori je istakao da Asocijacija menadžera Crne Gore ima prepoznatljivu i proaktivnu ulogu u tom procesu.

Sagovornici su zaključili da će Austrijska ambasada i Asocijacija menadžera u budućem periodu sarađivati na strateškoj osnovi, kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti i projekata koje će ići u korist još bolje privredne saradnje i povezivanja menadžera, preduzetnika i poslovnih ljudi Crne Gore i Austrije. Ambasador Müller je istakao da će Austrija sa posebnom pažnjom, senzitivitetom i podrškom podržavati put i ubrzano članstvo Crne Gore u Evropsku uniju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *