Plantaže: Opština Tuzi nezakonito obračunala porez na nepokretnost

Dodajte komentar

Upravni sud Crne Gore, po tužbi kompanije „13. Jul-Plantaže“, poništio je rješenje opštine Tuzi o utvrđenom porezu na nepokretnost za 2020. godinu, u ukupnom iznosu od 624.378 eura.

Kako je saopšteno iz kompanije “Plantaže”, u upravnom postupku tužilac je osporio zakonitost rješnja opštine Tuzi zbog povrede pravila postupka, napravilno utvđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava.

– Ovom presudom, Upravni sud je potvrdio prethodno izrečene stavove kompanije „ 13. Jul-Plantaže“, da je opština Tuzi u konkretnom slučaju, nepravilno i paušalno procijenilla tržišnu vrijednost poljoprivrednog zemljišta kao osnov za utvrđivanje poreza. Samim tim, iznos poreza na nepokretnost za 2020. godinu od preko 600.000 eura je previsok i ne predstavlja realno iskazanu vrijednost poreza, čime je kompanija Plantaže pretrpjela štetu – navodi se u saopštenju.

Upravni sud je naložio opštini Tuzi da donese novo zakonito rješnje, kojim će se pravilno utvrditi iznos poreza na nepokretnost za 2020. godinu.

– Opština Tuzi je na isti, nezakonit, način utvrdila iznos poreza na nepokretnost za 2019. i 2021. godinu. U skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Plantaže su, i u odnosu na ova dva rješenje, pokrenula postupak ispitivanja zakonitosti rješenja pred nadležnim organima – dodaje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *