Credit Suisse očekuje pad prihoda

Dodajte komentar

Investiciona banka Credit Suisse saopštila je da očekuje da će rezultati za četvrti kvartal pokazati usporavanje prihoda.

U posljednjem kvartalu 2021. godine došlo je do usporavanja rasta prihoda ove investicione banke, što je djelimično posljedica „vraćanja na normalnije uslove trgovanja“, saopšteno je iz banke Credit Suisse.

Osim očekivanog pada, iz banke je takođe saopšteno da će joj u četvrtom kvartalu za pokrivanje nagodbi u sudskim sporovima, koje su uglavnom vezane za investiciona ulaganja, biti potrebno 500 miliona švajcarskih franaka (545 miliona dolara), piše Financial Times.

Ovim saopštenjem okončava se 12 sumornih mjeseci za drugu najveću banku u Švajcarskoj, koji su počeli gubitkom 10 milijardi dolara sredstava vezanih za firmu Greensill Capital.

Vrijednost akcija banke Credit Suisse pale su više od 10 odsto nakon što je direktor Antonio Horta-Osorio (António Horta-Osório) podneo ostavku prošle nedjelje. Deonice ove investicione kompanije su od marta niže skoro 40 odsto, a na posljednjem trgovanju beleže pad 2,4 odsto.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *