Vrijeme je za…detoks

Dodajte komentar

Da li imate osjećaj da dok sjedite i radite, a nakon što ste brzinski pojeli sendvič nešto nije u najboljem redu. Misli su pomalo zbrkane, koncentracija varira, imate osjećaj težine. Januar divan mjesec koji najavljuje početke istovremeno je mjesec sa najvećim brojem praznika. I da, svi jedemo značajno veću količinu hrane. Jer kako se radovati, ako ne uz dobru hranu. Onda poželite da opet imate osjećaj lakoće, poletnosti.

Mentalne pripreme su ključ uspjeha prije nego se zaplovi u promjenu. To su fini refleksivni momenti kada znate da tijelo šalje poruku da nešto treba preuzeti, promijeniti. Da umjesto neke teške hrane, grickalica koje znaju biti zanosne, najprijatniji osjećaj je kada konzumirate neko voće koje je nakisjelo ili lagani obrok. Mislima možete dosegnuti lakoću koju donosi ovaj režim ishrane. I naravno, poslovni čovjek sebi kaže, baš hoću, od ponedeljka krećem sa novim režimom. Kreće se s vježbanjem, treninzima, laganim mediteranskim obrocima koji su dar za dušu i tijelo.

Za one posebno hrabre, cijeđeni sokovi za doručak su čudesan način da se svaka ćelija u biću raduje. Ovsena kaša obogaćena suvim, koštunjavim voće, chia sjemenkama, veganskim puterom je savršen obrok za poslovnog čovjeka kojim počinje dan. Proteinske kombinacije poput bjelanaca sa tikvicama, avokadom i zelenim povrćem su fantastičan način da se unesu potrebni enzimi, minerali, proteini koji će dati potrebnu snagu da se izdrži naporan radni dan. Doručak ostaje najvažniji obrok kojim se počinje dan, na zdrav način.

Uz fizičku aktivnost koja je preduslov za kvalitetan život, lijepe misli i dobru energiju hrana je jednako važna. Vraćajući se na početnu rečenicu da je januar mjesec praznovanja gdje prilično jedemo, krajem mjeseca je posebno važno motivisati sebe i krenuti sa promjenama. Laganija, pažljivo birana hrana, uz fizičku aktivnost donijeće osjećaj lakoće i ukloniti tragove težine, manjka koncentracije…

Postoji savršeno mjesto u gradu, gdje ćete uživati u savršenom ambijentu, uvodeći nove, zdrave navike. To je Brigitte bar hotela Ramada Podgorica gdje ćete uz osmijeh, lijepu riječ i savršenu uslugu krenuti sa detoksom, promjenama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *