Saradnja privrednika CG i Hrvatske jača region

Dodajte komentar

Sporazum o saradnji Privredne komore Crne Gore (PKCG) i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) potpisan je danas u Zagrebu.

Saradnja će, kako ističu u saopštenju PKCG, doprinijeti ostvarivanju zajedničkih interesa potpisnica i jačanju ekonomija Crne Gore i Republike Hrvatske. Kroz prenos znanja, iskustva i najbolje prakse, HAMAG-BICRO i Privredna komora Crne Gore nastojaće doprinijeti unapređenju uslova poslovanja malih i srednjih
preduzeća dvije države, uspostavljanju njihove međusobne saradnje i realizaciji projekata korišćenjem nacionalnih, evropskih i drugih fondova.

“Potpisivanje Sporazuma o saradnji sa HAMAG-BICRO-om za Privrednu komoru Crne Gore je korak naprijed ka proširivanju usluga koje nudimo članicama. Prenos znanja i iskustava kolega iz Hrvatske može doprinijeti snaženju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, s naglaskom na kontekst korišćenja evropskih fondova i pristupa finansijama uopšte”, kazala je predsjednika PKCG Nina Drakić.

Vjeran Vrbanec predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a izjavio je da potpisivanjem Sporazuma, HAMAG-BICRO iskazuje snažnu podršku rastu i razvoju ekonomije Crne Gore.

“Naše dvije zemlje dijele raskošna prirodna bogatstva i snažan turistički potencijal, kao i preduzetničke kapacitete. Stoga vjerujemo da bi sredstva iz evropskih fondova doprinijela daljem razvoju Crne Gore”, kazao je Vrbanec, dodajući da je jačanje zemalja u okruženju u interesu svih, kako bi region bio ekonomski snažan i prosperitetan.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *