Bjelasica obara rekorde

Dodajte komentar

Nedjelja. Sunce sa dovoljno januarske oštrine. Kolone automobila. Gužve pred ski servisima koji su u gradu. Gužve na parkinzima, na planini. Bjelasica bez daška vjetra. Pogled skijaša i gosta uokviren plavim nebom i bijelim snijegom. Zimski turistički dan iz udžbenika…

Aleksandar Vlahović, direktor LTO, ima pravo na zadovoljstvo jer se zimski turistički imidž Kolašina dokazuje i ostvaruje. Popunjenost smještajnih kapaciteta je dobra dok hoteli bilježe stopostotni buking. Uz povoljne meteo uslove i dobru organizovanost turističkih radnika, važan detalj je i produžetak školskog raspusta. Tu su i prateće manifestacije, a jedna od njih je i bazar na glavnom gradskom trgu, kazao je Vlahović.

Đuro Milošević, direktor Skijališta Crne Gore, kaže da ovaj vikend potvrđuje da nema ljepšeg vremena od vremena provedenog na sunčanim padinama Bjelasice koji obiluju snijegom.

– Svi pokazatelji govore da je zimska sezona „uzela maha“ i ide pravim tokom. Toga smo svjesni i mi koji organizujemo zimsku turističku ponudu i gosti koji dolaze u Ski centar Kolašin 1600 – kaže Milošević i dodaje da imaju goste iz Albanije, BiH, Srbije, Ukrajine.

– Ponosni smo što su izabrali baš Bjelasicu koja će biti sve bliža moru i aerodromima – navodi i ističe da je ovaj skijaški centar od izuzetnog značaja za Bjelasicu i za okolne gradove i kada se ponuda zaokruži biće to jedna od najvećih razvojnih šansi.

– U poređenju sa proteklom zimskom sezonom, naši prihodi su udvostručeni, dok su na ski rentalu trostruko veći. Smatramo da iz dana u dan povećavamo valorizaciju svih potencijala i podižemo kompaniju na veći nivo – kazao je Milošević.

U Ski centru Kolašin 1450 takođe su zadovoljni dosadašnjim tokom sezone kao i proteklim turističkim vikendom. Direktorica Milica Šćepanović kaže da je posjećenost velika.

– Najviše je domaćih gostiju, a od inostranih dominiraju Albanci. U funkciji su šestosjed Viline vode, ski lift Jezerine i bejbi lift. Gostima je na raspolaganju deset kilometara odlično pripremljenih skijaških staza – rekla je Šćepanović i istakla da su gosti zadovoljni i vraćaju se iz vikenda u vikend.

Turistička prijestonica sjevera

Česti gost na skijaškim stazama Bjelasice je i Vlado Šćepanović, svjetski i evropski prvak i prvi kapiten košarkaške reprezentacije Crne Gore.

– Sa zadovoljstvom zimu provodim u rodnom Kolašinu kad god mi dozvole poslovne obaveze. Što sam stariji, sve više se vraćam rodnom gradu. Valjda je to normalno za sve one koji su imali srećno djetinjstvo i odrastanje – kaže Šćepanović i dodaje da je na skije, zbog sportskih obaveza i treninga, prvi put stao u 35. godini.

– Priznaću vam da mi je skijanje itekako značajno u životu punom obaveza, presija, stresova. Skijanjem punim baterije i navikao sam na tu vrstu energetske podrške. Generalno sam više ljubitelj planine nego mora, iako volim oboje – kaže Šćepanović, kojeg veseli što Kolašin konačno postaje ono što mu po geografskom položaju pripada – turistička i razvojna prijestonica sjevera Crne Gore.

– Svi smo na istom zadatku, bez izuzetka, da našem rodnom gradu posvetimo punu pažnju i on će nam vratiti na pravi način. Već je počeo da vraća – poručio je Vlado Šćepanović u pauzi između dva „spuštanja“ sa Troglave.

Izvor: Pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *