Damjanović najozbiljniji kandidat za potpredsjednika vlade i ministra finansija

1 komentar

Dugogodišnji poslanik Aleksandar Damjanović najozbiljniji je kandidat za mjesto potpredsjednika vlade za ekononsku politiku i ministra finansija u slučaju formiranja manjinske vlade, saznaju “Vijesti”.

On je donedavno bio vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda i carina.

Damjanović je u periodu od 2007. do 2020. godine bio poslanik u Skupštini Crne Gore, a bio je i predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

Vlada je krajem oktobra prošle godine uzburkala javnost odlukom da, na predlog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, ne produži Damjanoviću mandat na funkciji v.d. direktora UPC.

Izvor iz parlamentarne većine je “Vijestima” kazao da bi imenovanje Damjanovića na visoko mjesto u Vladi bilo “ispravljanje nepravde za smjenu sa mjesta direktora UPC”.

Damjanović je magistar ekonomije, od 1992. do 1994. bio je savjetnik za finansijski sistem i kreditnu podršku privredi u Ministarstvo finansija Vlade Republike Crne Gore. Od 1995. do 2002. radio je u Saveznom deviznom inspektoratu – Odjeljenje u Podgorici, na poslovima samostalnog deviznog inspektora u kontroli.

Vladajuća koalicija “Crno na bijelo”, Građanskog pokreta URA i Saveza građana Civis, koja je predložila model manjinske vlade kao jedno od rješenja za političku krizu, podnijela je Skupštini inicijativu 31 poslanika za izglasavanje nepovjerenja Vladi premijera Zdravka Krivokapića.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *