Nova zgrada Skupštine koštaće do 22 miliona

Dodajte komentar

Skupština Crne Gore trebalo bi da dobije novi dom vrijedan do 22 miliona eura, uprkos tome što je prije manje od pola godine završena rekonstrukcija zgrade crnogorskog parlamenta u strogom centru Podgorice.

Ovaj predlog našao se na Jedinstvenoj listi prioritetnih infrastrukturnih projekata, koju je krajem prošlog mjeseca usvojila Vlada na predlog Nacionalne investicione komisije. Na čelu Nacionalne investicione komisije je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić.

Iz Vladine Kancelarije za evropske integracije kazali su “Vijestima” da je predlog za izgradnju nove zgrade Skupštine stigao iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Resor na čijem je čelu Vesna Bratić formirao je radnu grupu za izbor i ocjenu strateškog značaja prioritetnih infrastrukturnih projekata iz oblasti društvenih djelatnosti obrazovanja, nauke, zdravstva, pravde, kulture i sporta.

Upravo u okviru ove oblasti je predložen projekat ‘Izgradnja nove zgrade Skupštine Crne Gore’.Inicijativa se odnosi na oblast dobre uprave i odraz je potrebe za većim kapacitetima koju je iskazala Skupština, a formalni predlagač cjelokupne sektorske liste prioritetnih infrastrukturnih projekata za oblast društvene djelatnosti je Ministarstvo, pojasnili su “Vijestima iz Kancelarije za evropske integracije.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *