Džeremi Klarkson odabrao najgore automobile u 2021. godini

Dodajte komentar

Popularni TV voditelj suzio je izbor na pet najgorih vozila za čijim se upravljačem našao u prethodnoj godini.

Džeza, kako glasi nadimak Klarksona, poznat je po jedinstvenom stilu pisanja, prepunom ironije, no oduvjek važi za nekoga ko se ne libi da kritikuje ono što mu se ne dopada.

Prvi automobil koji je na Britanca ostavio vrlo loš utisak jeste Genesis GV80. Klarkson je zamjerio sistem za održavanje vozila u traci koji nije funkcionisao valjano na engleskim drumovima, a imao je i šta da kaže na račun ogibljenja.

“Čak i u Comfort režimu, automobil se osjeća kao avion u tropskoj oluji. Ovo nije najneudobniji model koji sam vozio, jer sam vozio Nissan GT-R Nismo, ali je blizu. Sigurno bih držao kese za povraćanje u pretincu za rukavice”, rekao je bivši voditelj Top Geara.

Kritike je dobio i Jeep Renegade Trailhawk 4xe. Ovdje se ističe da je kul naziv i terenski izgled van dodira sa realnim mogućnostima ovog četvorotočkaša. “Upravljanje je indirektno, i mjenjač je konstantno zbunjen”, navodi Klarkson.

Cupra Formentor je dobila silne pohvale od stranih stručnih novinara. Ne i od Klarksona… Po njegovom mišljenju, on ne vidi svrhu tog modela. Posebno mu je zamjerio nedovoljno kvalitetan enterijer i nedokučiv displej za upravljanje informativno-zabavnim sistemom.

Još jedan automobil za koji se teško moglo povjerovati da bi se mogao naći na ovakvoj listi jeste Mercedes S klase. Za Britanca, luksuzni sedan predstavlja “sinopsis elektronskih gluposti”.

“Unutra je previše ekrana, premnogo podmenija i glasovna kontrola nije radila ono što sam zahtijevao. Sve to definitivno ne možete koristiti prilikom vožnje, jer ćete se u tom slučaju, garantujem, slupati”, tvrdi Klarkson.

Aktuelno zaštitno lice Grand Toura na kraju je navelo i jedan domaći automobil – Land Rover Defender Hardtop. Za njega je naveo da izgleda dobro, ali da je preskup i da sumnja u njegove sposobnosti da izigrava porodično vozilo.

“Da ga nekim slučajem posjedujem, momentalno bih ga prodao i kupio stari Range Rover”, zaključio je Džeremi Klarkson.

Izvor: AutoRepublika 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *