Za Solari se prijavilo preko 10.000 domaćinstava

Za projekat Solari 3000+ i 500+ do sada se prijavilo preko deset hiljada domaćinstava, saopštio je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović.

“Uskoro pokrećemo projekat 5000+ kako bismo svim zainteresovanim potrošačima obezbijedili instaliranje fotonaponskih sistema”, naveo je Đukanović na Twtteru.

On je rekao da su sredstva za projekat, u vrijednosti od 30 miliona eura, obezbijeđena, a na tender za nabavku opreme prispjelo je pet ponuda.

“Djela, ne riječi. EPCG radi”, poručio je Đukanović.

Projekat Solari 3000+ i 500+ realizuje EPCG u saradnji sa Eko-fondom.

Javni poziv za učešće u projektu raspsan je 1. novembra prošle godine i prvobitno je trajao do 31. decembra. Rok za prijavu potom je produžen do 28. februara.

Predmet projekta je finansiranje i subvencioniranje korisnika za kupovinu i ugradnju fotonaponskih sistema snage do deset kilovati (kW) za individualne stambene objekte, odnosno za fonaponskih sistema snage do 30 kW za preduzeća i pojedince, vlasnike poslovnih objekata.

Nosilac finansiranja projekta je EPCG, a iz sredstava Eko fonda obezbijediće se petina sredstava za realizaciju projekta, kroz dodjelu subvencije od 20 odsto za ugradnju fotonaponskih panela za domaćinstva, preduzeća i građane.

Check Also

NLB Pay i Visa sa Vama na CIM Forumu

Forum kreativnih industrija i medija CIM Forum (Creative Industries and Media Forum), biće održan od …

Leave a Reply

Your email address will not be published.