Biznismeni koji su prevalili 70 godina i dalje rade punom parom

Dodajte komentar
Warren Buffett

Do prije samo 50 godina bilo je gotovo nezamislivo da se na najvišim pozicijama u kompanijama nalaze poslovni ljudi u dubokoj starosti. Danas je to realno stanje na koje se više ni ne obraća posebna pažnja.

Vremešna poslovna gospoda, vrlo aktivna na svojim predsedničkim pozicijama, rade rame uz rame sa kolegama mlađim 40 i više godina.

Biznismeni koji su prevalili 70 godina, ali su i dalje poslovno aktivni:

  1. Voren Bafet ove godine puni 92 godine. I dalje je na čelu Berkshire Hathaway i, naravno, i dalje je najveći i najuspješniji investitor poznat svijetu. Cijeli život je u biznisu, od rane mladosti.
  2. Brajan Čarls Duperol ima 75 godina i cijelu karijeru je posvetio svijetu osiguranja. Trenutno je na funkciji izvršnog direktora AIG, a nekadašnji je predsjednik ove kompanije. Inače je matematičar po obrazovanju i AIG je napustio 1994. da bi se zaposlio u konkurentskoj kući ACE Limited. Pre 15 godina Duperol se zvanično penzionisao, ali ipak se vratio u biznis prije četiri godine i to u AIG, kompaniju u kojoj je počeo karijeru.
  3. Lesli Veksner je 85-godišnjak, osnivač imperije L Brands (Victoria’s Secret, Bath & Body Works)  koja je prošle godine prijavila prihod od 13 milijardi dolara.
  4. Rupert Murdok, rođeni Australijanac, ove godine puni 91 godinu i veliki je zaljubljenik u medije. Zovu ga ’medijski tajkun’. I dalje radi na poziciji predsjednika FOX korporacije.
  5. Nobucugu Šimicu je Japanac, osnivač Life Corp. i već 60 godina je na vodećoj poziciji. U aprilu puni nevjerovatnih 96 godina, a mediji pišu da se pre šest mjeseci povukao sa čelne pozicije Life Corp.
  6. Frederik Smit je svetu poznat kao osnivač i predsjednik kompanije FedExFederal Express je osnovao 1971. sa četiri miliona koje je porodično naslijedio. Za kratko vreme firma je proširila poslovanje i danas se bogatstvo Smita procjenjuje na preko 14 milijardi. U avgustu puni 78 godina.
  7. Martin Sorel ima 77 godina i osnivač je WPP plc jedne od najvećih svjetskih advertajzing i PR agencija. U britanskom poslovnom svijetu poznat je i kao najplaćeniji direktor.
  8. Li Ka šing je poznat hongkonški magnat koji se cijelu karijeru bavio i transportom i nekretninama i finansijskim uslugama i energijom. Vlasnik je ugledne kompanije Cheung Kong Holdings. Prema Forbes-u Li Ka šing je najbogatiji čovek Hongkonga (35 milijardi), ali je vjerovatno najbogatiji i po poslovnom iskustvu jer ove godine puni 94 godine.
  9. Majkl Blumberg je takođe aktivan biznismen na listi najvećih i to sa svojih 80 godina. Deveti je najbogatiji Amerikanac. Osnivač je kompanije Bloomberg LP koja je veoma uspješna u tehnološkom svijetu. Paralelno kompanija je razvijala i sporedne aktivnosti i proizvode (Bloomberg News, Bloomberg Message…). Blumberg je poznat i kao jedan od gradonačelnika Njujorka.
  10. Alan Miler je osnivač Universal Health Service i danas je sa 85 godina na čelu ove kompanije i njen je izvršni direktor. Prošle godine prihodovali su 11,5 milijardi dolara.

Izvor: Bonitet.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *