Maersk line nije trajno napuštio Crnu Goru

Dodajte komentar

Danska logistička kompanija Maersk line nije trajno napustila Luku Bar, već je zbog finansijske neisplativosti privremeno suspendovala taj servis, kao što su to uradili i 2012. godine, saopštila je za Emisiju za pomorce, Radija Crne Gore, Nela Vitić, izvršna direktorka pomorske agencije Interlog, koja je generalni agent Maerska u CG.

Kompanija Maersk line od 1. januara ne saobraća preko Luke Bar, već će ubuduće to raditi preko albanske luke Drač, vijest je koju su prenijeli brojni mediji u CG i regionu.

Vitić podsjeća da je brodarska kompanija Maersk line svoj kontejnerski servis na Luku Bar otvorila još 1999. godine. Ona kaže da je Maersk line još prije četiri godine otvorilo svoj servis u Luci Drač.

“Što se tiče Maerskovog servisa u luci Bar, moram da kažem da nam je veoma žao što su odlučili da privremeno suspenduju servis ali isto tako želim da podsjetim da ovo nije prvi put da Maersk donese takvu odluku. Naime, isto se desilo u junu 2012. kada su takođe privremeno suspendovali servis, pa su ga nakon godinu i po dana opet otvorili. Sve to dovodi do zaključka da privremena obustava ne znači i konačno gašenje servisa i da, ako se ukaže prilika i pokaže da projekat može biti profitabilan, sigurna sam da će Maersk line razmotriti odluku o nastavku servisa preko Luke Bar”, poručila je Vitić u izjavi za Radio CG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *