Cardano početkom ove godine nadmašio Bitcoin i Ether

Dodajte komentar

Cardano se odvojio od paketa tokena i postao jedina kriptovaluta među prvih deset koja je do sada ostvarila dobitke u 2022. godini.

Cardano-ov ADA token je porastao za preko devet odsto uoči dugo očekivanog lansiranja svoje izvorne SundaeSwap decentralizovane berze (DEKS) ove nedjelje, za koju se investitori nadaju da će dati zamah za bolji razvoj na novonastaloj blokčejn platformi.

Nasuprot tome, Bitcoin i Ether su izgubili po preko 10 odsto u novoj godini, od 17. januara, dok je rival Solana ustupio svoje peto mjesto Kardanu nakon što je izgubio skoro 20 procenata, piše Capital.com.

SundaeSwap će 20. januara pokrenuti svoju potpuno funkcionalnu beta decentralizovanu berzu (DEKS) na Cardano platformi.

Pokretanje prvog metaverse projekta na Cardanu pod nazivom „Pavia“ takođe je pomoglo da se ADA token vrati sa skoro šestomjesečnog minimuma od 1,07 dolara koji je dostignut prije ne više od nedjelju dana.

U septembru je Cardano završio nadogradnju softvera uz pomoć hard forka, nazvao ga je „Alonzo“, i ta mreža je omogućila primenu pametnih ugovora. Ipak, spora primena decentralizovanih aplikacija (DApps) na njegovoj mreži, nakon hard forka, dovela je do pada ADA tokena za preko 50 odsto, sa rekordnih 3,09 dolara koji je postignut 2. septembra.

Usljed pozitivnog raspoloženja za ADA token, mnogi komentatori na društvenim medijima doveli su u pitanje Cardanov-u sposobnost da se nosi sa očekivanom poplavom obima transakcija nakon lansiranja SundaeSvap DEKS-a.
SundaeSvap je saopštio da će opravdati očekivanja, rekavši da je „primetio veliki zaostatak u obradi korisničkih radnji“ tokom testiranja platforme.

Biznis.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *