Hrvatski fudbalski savez predstavio kriptovalutu „vatreni“

Dodajte komentar

Hrvatski fudbalski savez (Hrvatski nogometni savez – HNS) najavio je da će 20. januara početi da prodaje kriptovalutu „vatreni“, nazvanu po reprezentaciji.

Na svojim internet stranicama Savez navodi da zvanična pretprodaja još nije počela, ali da se ostavljanjem mejl adrese može rezervisati mesto na listi čekanja, piše Jutarnji list.

HNS ističe da će cena tokena „vatreni“ biti 10 odsto povoljnija u pretprodaji i biće izražena u dolarima. Iznosi 5,90 kuna (0,9 dolara) uz minimalni ulog od 3.280 kuna (500 dolara). Kad krene u otvorenu prodaju, vrijedjeće 6,56 kuna (jedan dolar) uz minimalni ulog od 164 kune (25 dolara).

„HNS će tako dati milionima vernih navijača Hrvatske više prilika za interakciju sa igračima, učestvovanje u odlukama HNS-a i drugim mogućnostima koje će biti ekskluzivno omogućene samo za vlasnike tokena ‘vatreni'“, navodi se na sajtu HNS-a.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić rekao je da iskorakom na kripto tržište prate globalne trendove, a pritom žele još bolje da se povežu sa navijačima i omogućiti im prilike koje do sada nisu imali.

„Posebno sam ponosan što u ovom projektu sarađujemo s hrvatskim kompanijama jer smatramo da je hrvatsko znanje u IT-u apsolutno konkurentno te da time dobijamo partnere koji su jednako posvećeni saradnji poput nas“, istakao je Kustić.

Službeni kripto partner HNS-a je hrvatska kompanija AMPnet, koja svoju tehnologiju koristi isključivo za tokenizaciju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *