Saopštenje Crnogorskog udruženja poslodavaca povodom slučaja VOLI

Upravni odbor Crnogorskog  udruženja poslodavaca, povodom prijave kompanije „Voli“ da se u njegovom magacinu kao dio naručenog kontigenta proizvoda , nalazi sumnjiva nepoznata supstanca  i konferencije sa štampu Specijalnog državnog tužilaštva povodom tog slučaja,  daje sljedeće saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

Crnogorsko udruženje poslodavaca kao esnafsko udruženje koje štiti interese privrednika Crne Gore principijelno od samog početka ukazuje na potrebu institucionalnog djelovanja i poštovanja  zakonskih procedura,  afirmišući efikasan rad državnih institucija.

Pohvaljujemo brz i efikasan rad Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave prihoda i carina i Uprave policije koje su rasvijetlile slučaj šverca opojnih supstanci i odbacile  mogućnost bilo kakve umiješanosti kompanije Voli u inkriminisanoj radnji po pitanju kontaminirane robe koju su njeni radnici pronašli  u svom magacinu i prijavili nadležnim organima.

Još jednom se pokazalo tačnim da renomirana crnogorska kompanija Voli može i treba biti primjer čitavoj poslovnoj zajednici Crne Gore.

Nadamo se da će ovo biti model  na koji način treba posmatrati i buduće događaje kada  neko privredno društvo bude predmet  istražnih organa, uvijek prvo sačekati postupak istrage pa tek onda iznositi javne stavove po tom pitanju.

Ovo je i prilika da dodatno osudimo istupe određenih političara i partija koje su unaprijed izrekle presudu  prije sprovodjenja istražnog postupka, čime samo nanose štetu poslovnoj zajednici i ukupnom društvu.

CUP ostaje privržen principu institucionalnog djelovanja države i afirmiše još efikasniji rad njenih institucija, apelujući da se zbog ugleda i ogromne štete koja može nastupiti po neko privredno društvo, javnost  uzdržava od pristupa da je neko kriv prije nego što se to dokaže, poštujući prezumpciju nevinosti.