Sadržajan i bogat program TO Podgorice za ovu godinu

Dodajte komentar

Turistička organizacija (TO) Podgorice je, za svoje sugrađane i sve turiste koje planiraju da posjete Glavni grad tokom ove godine, pripremila zanimljive sadržaje i manifestacije.

Predstavnica TO Podgorice Nina Pajović je agenciji Mediabiro kazala je da se nadaju da će okolnosti dozvoliti da realizuju što veći broj planiranih aktivnosti.

„Pripremili smo zaista sadržajan i bogat program, a nadamo se da će nam okolnosti dozvoliti da realizujemo ono što smo planirali. Imamo dobre najave kada je u pitanju dolazak turista, a naše marketinške aktivnosti usmjerene su prema značajnim emitivnim tržištima“, kazala je Pajović.

Prema njenim riječima, u TO Podgorica zadovoljni su ostvarenim rezultatima tokom prošle godine, kao i organizovanjem većeg broja manifestacija i događaja, koje su uspjeli da realizuju.

Pajović je podjsetila da su prethodne dvije godine bile izuzetno teške za sektor turizma.

„Za nama su sad već dvije jako izazovne godine kada je u pitanju turizam i podsjetiću da se, zaključno sa 2019. godinom, Glavni grad u turističkom smislu najviše profilisao kao kongresna destinacija, a imajući u vidu situaciju sa koronavirusom bilo je realno za očekivati da će se upravo taj segment turizma koji je nama jako značajan oporavljati znatno sporije“, rekla je Pajović.

S tim u vezi, kako je navela, TO Podgorica je svoje aktivnosti uglavnom prilagodila sugrađanima i individualnim turistima.

Ona je napomenula da je, prema zvaničnim podacima Monstata, Podgoricu u prvih 11 mjeseci prošle godine posjetilo više od 85 hiljada turista i ostvareno je blizu 170 hiljada noćenja.

„Imajući u vidu kakav je decembar za nama, da smo imali brojne sadržaje u gradu, očekujemo da će podaci i za taj mjesec biti ohrabrujući“, rekla je Pajović.

Prema njenim riječima, kada su u pitanju manifestacije koje su organizovali tokom prošle godine, u TO Podgorica najviše su vodili računa da one budu prilagođene svim  generacijama.

„Manifestacije, „Tradicija ukusa“, „Kafa za merak“, „Tematski bal pod maskama na Duklji“, brojni sadržaji i manifestacije posvećeni našim najmlađim sugrađanima, samo su dio onoga što smo organizovali i čime su, sudeći po kometarima, svi bili zadovoljni“, napomenula je Pajović.

U TO Podgorica, kako je navela, zadovoljni su projektima koje su realzovali u prošloj godini.

Posebno je pomenula tri kulturno-istorijske rute, koje su rađene u saradnji sa autorkom Vanjom Vuković.

Pajović je kazala da je TO Podgorica prepoznat i značajan partner prilikom apliciranja za projekte prekogranične saradnje.

„TO Podgorica je uprkos pandemiji pokazala da može nesmetano da funkcioniše i radi. Nadamo se da će pandemija konačno proći kako bismo mogli da realizujumo sve ono što smo planirali“, zaključila je Pajović.

Izvor: MediaBiro.tv

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *