Abazović: Ruka pravde stići će i do Solane

Mnoge kontroverze su pratile proces privatizacije Solane i očekujemo da će ruka pravde konačno stići i do ulcinjske Solane, kazali su za Portal RTCG iz kabineta potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića. Kako su naglasili, mnogi postupci privatizacija nekadašnjih crnogorskih privrednih giganata zapravo su predstavljali klasičnu pljačku državne imovine.

“Nezamislivo je da je tako vrijedan ekološki unikat u Crnoj Gori, koji se prostire na 15.000.000 kvadrata, tada procijenjen na 800.000 eura. Stečaj je uveden zbog duga za električnu energiju od 14.000 eura za prostor koji vrijedi 250.000.000 eura. I neupućenim građanima će biti jasno da je sa procesom privatizacije paralelno išao pokušaj devastacije i pljačke Solane”, istakli su iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Oni su poručili da očekuju reakciju tužilaštva oslobođenog političkog uticaja struktura bivše vlasti.

“Bitno je napomenuti da su mnogi postupci privatizacija nekadašnjih crnogorskih privrednih giganata zapravo predstavljali klasičnu pljačku državne imovine, što je opštepoznata činjenica. Upravo zbog toga čvrsto vjerujemo da će tužilaštvo, oslobođeno političkog uticaja struktura bivše vlasti konačno preuzeti svoju Ustavom propisanu ulogu i pozabaviti se sa mnogim korupcionaškim aferama iz prethodnih decenija. U tome će, bez sumnje, imati puno posla”, rekli su iz kabineta potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića.

Check Also

Finska šesti put zaredom najsrećnija zemlja, a evo na kom mjestu je Crna Gora

Prema Svjetskom izvještaju o sreći, Finska je šesti put proglašena zemljom sa najsrećnijim stanovništvom.

One comment

  1. Kad su akcije Solane dostigle najvecu vrijednost na berzi, po tim cijenama, Solana je vrijedjela 40 miliona eura, pa sad racunajte kako je depeesovska vlast cinjela dobro svojoj drzavi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.