Zavaranje bolnice Meljine sve izvjesnije

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Žarko Ostojić uputio je dopis Vladi Crne Gore, ministrima finansija i socijalnog staranja i zdravstva Milojku Spajiću i Jeleni Borovinić-Bojović, Fondu za zdravstveno osiguranje i predsjedniku Opštine Herceg Novi Stevanu Katiću, da pomognu opstanak bolnice Meljine jer će u suprotnom, zbog nedostatka finansijskih i medicinskih sredstava, bolnica prestati sa pružanjem usluga od 31. januara.

Kako Ostojić ističe, ne postoji mogućnost da se bolnica dalje zadužuje.

Ako Vlada i ministarstva ne nađu za shodno da reaguju, izvjesno je zatvaranje bolnice. Rješenja ima ako hoće, vrlo su jednostavna i tu nema dileme. Ne možemo više da se zadužujemo, nemamo za gorivo, tablete, plate, a Fond kasni za redovne isplate i nemamo drugo rješenje – kazao je Ostojić.

Pojašnjava da već dvije i po godine kontaktira Minstarstvo zdravlja, ali od maja ne dobija nikakav odgovor.

Nemam drugo rješenje jer sam odgovoran pred zakonom, za razliku od drugih koji zakon ne poštuju. Sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem imamo korektnu saradnju po pitanju bolnice. U ovom gradu i bolnici sam osam godina, tako da sam ovu ustanovu cijenio i pokušao da je održim – kazao je Ostojić.

Podsjećamo, ranije je i izvršna direktorica bolnice dr Olivera Elez za RTHN iskazala bojazan da će finansijska situacija u ovoj ustanovi već u januaru dovesti do ozbiljnih problema i možda prestanka funkcionisanja bolnice.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *