Avala

Komisija 18. januara o privatizaciji “Avale”

Predsjednik Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Maksim Vučinić sazvao je za 18. januar sjednicu tog tijela, na kojoj će se raspravljati o privatizaciji hotela i vile „Avala“.

Komisija je u novembru usvojila inicijativu da u plan kontrole privatizacija uvrsti i prodaju hotela “Avala”, ali je odustala od saslušanja tadašnjeg predsjednika Savjeta za privatizaciju i sadašnjeg predsjednika države Mila Đukanovića zbog najave da će on o tome, ali i drugim privatizacijama biti saslušan pred Odborom za antikorupciju.

Taj hotel sa pripadajućim zemljištem je iz vlasništva “Budvanske rivijere” prodat 2004. za ukupno 3,2 miliona eura firmi “Beppler & Jacobson Ltd”, iza koje su tada stajali Zoran Bećirović i Igor Lazurenko. Danska kompanija “Merienlist hoteli i kasina” je nudila 7,5 miliona eura.

Savjet je uz obrazloženje da danska kompanija navodno nije na vrijeme dostavila potrebnu dokumentaciju, poništio tender.

Bećirović i njegov ruski partner su se žalili na odluku Savjeta da poništi tender i tražili da se ugovor o prodaji dodijeli njima kao drugorangiranima. Konačnu odluku je na kraju donio Sud, u čijem je vijeću bila Ana Đukanović, sestra tadašnjeg premijera i predsjednika Savjeta za privatizaciju koji je prodavao hotel. Presuda je bila da se hotel sa svim zemljištem na najboljoj lokaciji u Budvi proda Bećiroviću i njegovom partneru po cijeni od 3,2 miliona eura.

Đukanović je kasnije postala pravni savjet kompanije “Beppler & Jacobson Ltd”.

Izvor: Vijesti

Check Also

“Pravoslavna banka” Nenada Vitomirovića

Novljanin, magistar Nenad Vitomirović, autor je knjige “Pravoslavna banka”, koja je svojevrstan vodič o načinu finasiranja baziranom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.