Danski “Maersk” Luku Bar zamijenio Dračem

Danska integrisana brodska kompanija “Maersk”, aktivna u okeanskom i unutrašnjem teretnom prevozu i pratećim uslugama, kao što su upravljanje lancem snabdijevanja i lučke operacije, od 1. januara više ne saobraća preko Luke Bar, već će ubuduće to raditi preko albanske luke Drač.

O ovoj odluci kompanija je obavijestila sve svoje klijente u Crnoj Gori.

Kakve posledice će ovo ostaviti po crnogorsku ekonomiju, pokušali su da saznaju iz redakcije “Dan”-a od nadležnih institucija, Vlade i Ministarstva kapitalnih investicija, kao i od Luke Bar, međutim, nisu odgovorili na pitanja.

Od resornog ministarstva nismo dobili odgovore na pitanja da li su upoznati sa odlukom kompanije da napusti najveću crnogorsku luku, te da li će to umanjiti prihode Crne Gore i za koliko. Od ministarstva nismo dobili informaciju ni da li su razlozi napuštanja barske luke od strane najveće svjetske kompanije za prevoz tereta, ekonomski ili bezbjednosni.

Od barske luke nismo dobili odgovore šta je razlog odlaska kompanije “Maersk” iz Crne Gore, kao ni kako će se to odraziti na poslovanje najveće crnogorske luke. Od Luke Bar nismo dobili odgovor ni da li osim danske kompanije, imaju ugovor sa drugim kontejnerskim kompanijama koje bi mogle zamijeniti “Maersk” na ovom polju.

“Maersk” je najveći operater kontejnerskih brodova i opslužnih plovila na svijetu od 1996. godine. Sjedište kompanije je u Kopenhagenu, sa podružnicama i kancelarijama u 130 zemalja i preko 80.000 zaposlenih širom svijeta.

Najveća operativna jedinica u A.P. Moller–Maersk po prihodu i osoblju oko 25.000 zaposlenih je Maersk Line. Kompanija sebe opisuje kao najvećeg svjetskog prevoznika tereta u inostranstvu, i operisala je sa preko 600 brodova sa 3,8 miliona TEU dvadesetstopnih jediničnih ekvivalenata kontejnerskog kapaciteta. Prema podacima iz septembra 2015. godine, kao najveća kontejnerska flota, firma je držala 15,1 odsto globalne TEU. TEU je neprecizna jedinica kapaciteta robe koja se često koristi da se opiše kapacitet kontejnerskih brodova i kontejnerskih terminala.

Kompanija “Maersk” osnovana je 1904. godine u Svendborgu, od strane porodice Meler, koja upravlja i dan-danas. Porodica Meler danas je vlasnik 69,92 odsto upravljačkih akcija. Kompanija posluje širom svijeta, posjeduje neke od najvećih terenih brodova na svijetu, a početkom ovog vijeka pratile su je i neke kontroverze, poput nepoštovanja radničkih prava u El Salvadoru, kao i poslovanje sa Irakom, Iranom, Avganistanom i Sudanom u toku ratnih operacija u tim zemljama. Jedan “Maerskov” brod 2009. godine otet je od strane somalijskih pirata, a sama kompanija je priznala da zbog čestih pokušaja napada na brodove u blizini obala Istočne Afrike godišnje gubi oko 100 miliona dolara. U Albaniji je predstavlja kompanija Stela Mare.

Kompanija “Maersk” 2016. godine podijeljena je na dvije kompanije. Danski konglomerat je tada “Maersk line”, najveći svjetski kontejnerski prevoznik, reorganizovao na transportnu i logističku kompaniju. Naftna kompanija “Maersk Oil” izdvojena je u novu energetsku diviziju grupe “Maersk”.

U energetsku diviziju ušla je i “Maersk Drilling”, tankerska firma i kompanija za usluge u naftnom sektoru. Nova jezgra kompanije tako su izgrađena oko brodarskog biznisa, lučkog operatera APM Terminals i niza manjih transportnih kompanija. Kada je riječ o tržištu Balkana, kompanija posluje u Hrvatskoj, Srbiji, Albaniji i Sjevernoj Makedoniji.

Izvor: Dan.co.me

Check Also

Polovni automobili postaju luksuz: Zbog visokih cijena i skupih kredita van domašaja većine kupaca

Visoke cijene i rastuće kamate izbacile su polovne automobile van domašaja sve većeg broja kupaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.