Sony predstavio prvi električni SUV (foto, video)

Dodajte komentar

Posle limuzine na struju iz 2020, japanski tehnološki gigant prikazao je još jedan električni automobil.

Sony je neko koga biste svakako očekivali da vidite na sajmu potrošačke elektronike CES 2022. u Las Vegasu, ali vjerovatno ne sa ovakvim proizvodom.

Naime, japanska kompanija predstavila je posetiocima ove manifestacije električni automobil.

Za čitaoce koji pomno prate auto-industriju to i nije veliko iznenađenje, s obzirom da je Sony svoj prvi automobil prikazao 2020. godine. Bila je to električna limuzina, sa izbor je sada pao na SUV.

U pitanju je Vision-S 02, SUV sa tri reda sjedišta i 7 mesta za putnike. Vozilo je dimenzija (d/š/v) 4,90/1,93/1,65 m, dok je međuosovinsko rastojanje 3,03 m.

Vision-S 02 je postavljen na točkove od 20 inča i teži 2.480 kilograma.

Električni SUV dolazi sa pogonom na sve točkove zahvaljujući dva elektromotora, jedan je postavljen na prednjoj osovini, a drugi pokreće zadnje točkove.

Svaki proizvodi po 272 konjske snage (200 kW). Performanse za sada nisu otkrivene, ali očekuje se da automobil ubrzava do 100 km/h za oko 5 sekundi, s obzirom da prvi koncept Sony Vision-S 01 do stotke stiže za 4,8 s.

Maksimalna brzina je 180 km/h.

Otkako je Vision-S 01 debitovao na sajmu CES 2020, Sony je više puta poricao planove o definitivnom ulasku u automobilsku industriju.

Međutim, prema najnovijim informacijama, japanski tehnološki gigant će ovog proljeća oformiti novu kompaniju pod nazivom Sony Mobility kroz koju namjerava da istraži mogućnost ulazak na tržište električnih vozila.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *