BlackBerry uređaji od danas zauvijek prestaju s radom, ukida se sva podrška

Vjernim vlasnicima BlackBerry uređaja danas je stiglo posljednje posljednja obavještenje da će od 4. januara 2022. godine njihovi telefoni i svi ostali uređaji te kompanije zauvijek prestati raditi.

Od danas, svi BlackBerry uređaji prestaće ispravno funkcionisati jer kompanija koja stoji iza telefona gasi svoje preostale usluge i zaustavlja svu softversku podršku za njih.

Korisnici koji koriste BlackBerryje s BlackBerry OS 7.1 i BlackBerry 10 operativnim sistemima više neće imati pristup podacima i BlackBerryjevoj usluzi za razmjenu poruka.

– Od navedenog datuma, uređaji koji pokreću naslijeđene usluge i softver putem veze operatera ili Wi-Fi mreže više neće pouzdano funkcionisati. To uključuje razmjenu podataka, telefonske pozive, SMS i funkciju hitnih poziva 911.

Zahvaljujemo našim brojnim vjernim kupcima i partnerima koji su bili uz nas svih ovih godina – naveli su iz kompanije u saopštenju objavljenom 22. decembra 2021. godine, prenosi Biznis.ba.

The Guardian u svom članku posvećenom ovom uređaju, koji je u mnogim dijelovima svijeta uživao poseban status, navodi da je Blackberry 2009. godine držao 20 posto globalnog tržišta pametnih telefona, no ubrzo su ga početkom 2010-ih prestigli uređaji s ekranom osjetljivim na dodir kompanija kao što su Apple i Samsung.

Pametni telefoni s tipkovnicom nekada su bili statusni simboli poslovnih ljudi, političara i slavnih osoba.

Check Also

Monteput: Za nepuni mjesec, auto-putem prošlo 293.000 vozila, ukupan prihod 1.131.086 eura

Od početka naplate putarine na auto-putu “Princeza Ksenija” pa sve do ponoći 15. avgusta, prošlo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.