Glovo dobija novog vlasnika

Dodajte komentar

Njemačka grupacija za dostavu hrane Delivery Hero posljednjeg dana prošle godine saopštila je da je potpisala ugovor o kupovini oko 39,4% udjela u španskoj kompaniji koja upravlja aplikacijom za dostavu Glovo. To znači da, uz 43,8% akcija koje već posjeduje, Delivery Hero preuzima većinski udio u ovoj kompaniji.

Glovo će nastaviti da posluje sa svojim postojećim brendom i platformom kao i pod njihovim trenutnim rukovodstvom, navodi se u saopštenju.

“Pokrenuo sam Glovo 2015. odmah nakon fakulteta i smatram da je nevjerovatno kako tehnologija može da ima toliko uticaja za tako malo vremena,” rekao je u izjavi za medije Oskar Pjer, izvršni direktor kompanije.

Glovo je prošle godine imao vrijedno preuzimanje konkurentske kompanije Donesi.

“Promijenili smo način na koji milioni korisnika dobijaju svoje lokalne proizvode i upravljaju svojim vremenom u gradu. Stvaramo novu priliku za lokalne trgovce i pružamo mogućnosti zarade kuririma koji rade na našoj platformi. Sa tržištima koja pokrivamo danas, možemo da opslužujemo ukupnu populaciju od više od 700 miliona ljudi. Vjerujem da je naš potencijal neiskorišćen i srećan sam što sam našao partnera koji odgovara našim ambicijama, kulturom i koji će nastaviti da podržava ovu avanturu u koju smo se upustili kako bismo dalje podsticali inovacije, ojačali našu ponudu u više kategorija i stvorili dodatnu vrijednost za sve naše zainteresovane strane i industriju”, rekao je Pjer.

Delivery Hero je vodeća svjetska platforma za lokalnu dostavu, koja posluje u oko 50 zemalja širom Azije, Evrope, Latinske Amerike, Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, prenosi Bonitet.

Kompanija je počela kao servis za dostavu hrane 2011. godine, a danas ima sopstvenu platformu za dostavu na četiri kontinenta. Pored toga, Delivery Hero je pionir u brzoj trgovini, sljedećoj generaciji e-trgovine, sa ciljem da kupcima donese namirnice i potrepštine za domaćinstvo za manje od jednog sata, a često i za 10 do 15 minuta.

Sa sjedištem u Berlinu, Delivery Hero se kotira na Frankfurtskoj berzi od 2017. godine, a postao je dio vodećeg berzanskog indeksa DAX (Deutscher Aktienindex) 2020. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *