Rovčanin: Od 1. januara deset odsto subvencije za struju svim građanima Pljevalja

Dodajte komentar

Na predlog izvršnog direktora EPCG Nikole Rovčanina, Odbor direktora kompanije odobrio je građanima Pljevalja popust od desdet odsto na aktivnu energiju.

Popust će se primjenjivati u toku grejne sezone počev od januarskog računa 2022.godine, zaključno sa 31.martom a sve u cilju smanjenja aeirozagađenja.

Ranije je Elektroprivreda odobrila popust od 12,5 odsto svim redovnim platišama u Crnoj Gori.

“Pored investicija ekološke rekonstrukcije Termoelektrane Pljevlja i toplifikacije grada koje počinju na proljeće 2022.godine, građanima Pljevalja kompanija je u cilju smanjenja aerozagađenja u toku grejne sezone odobrila 10 odsto na sve račune, pored popusta od 12,5 odsto koji važi za sve redovne platiše u Crnoj Gori. Dakle, redovne platiše u Pljeviljima imaće 12,5 odsto popusta na ukupan račun kao i 10 odsto na aktivnu energiju koji procenat popusta će imati svi građani svakako, bez obzira na redovnost plaćanja” , kazao je Rovčanin.

Novo rukovodstvo EPCG, ističe Rovčanin ispravlja dugogodišnje nepravde prema Pljevljima, gradu koji je lokomotiva energetskog sistema države i građanima koji su trpjeli svih ovih decenija.

“ Nakon 40 godina počinje realizacija toplifikacije, nakon 40 godina pripremamo realizaciju projekta HE “Otilovići”, nakon 40 godina dajemo subvencije na račun za struju građanima Pljevalja. Riječ smo dali, riječ smo održali”, zaključio je Rovčanin.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *