Od 10. januara hljeb 65 centi

Dodajte komentar

Vekna bijelog hljeba biće 65 centi, a nove cijene primjenjivaće od 10. januara 2022. godine, saopštila je Grupacija proizvođača pekarskih proizvoda pri Privrednoj komori Crne Gore.

Grupacija je pozdravila odluku Vlade Crne Gore da ne produži važenje Uredbe o limitiranju cijene osnovne vrste hljeba. Smatraju da je ta uredva nanijela značajne gubitke ovoj proizvodnji u posljednja tri mjeseca 2021. godine.

Predstavnici industrijskih pekara, velikih trgovačkih lanaca, Ministarstva ekonomskog razvoja, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore, na zajedničkom sastanku, održanom 23. decembra u Privrednoj komori, usaglasili su da preporučena maloprodajna cijena osnovne vrste hljeba ne prelazi 0,65 eura po vekni.

– Ova preporuka je izraz zajedničke brige i društvene odgovornosti svih učesnika, a prije svega industrijskih pekara i trgovačkih lanaca da ne određuju ekonomski opravdanu cijenu do 0,70 eura po vekni, uvažavajući time i dati socio-ekonomski trenutak – saoptšeno je iz Grupacije proizvođača pekarskih proizvoda i Odbora udruženja poljoprivrede i prehrambene industrije.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *