CKB dobitnik Certifikata Poslodavac Partner

Dodajte komentar

Certifikat Poslodavac Partner (CEP) uručen je CKB-u za izvrsne rezultate postignute u upravljanju ljudskim resursima. Riječ je o prestižnom priznanju koje od 2005. godine regionalnim kompanijama dodjeljuje hrvatska konsultanstka kuća SELECTIO.

Složeni proces odabira nagrađenih podrazumijeva procjenu praksi upravljanja zaposlenima u oblastima kvaliteta strategije i učinka, te procesa zapošljavanja, edukacije, razvoja i odnosa prema zaposlenima (nivo transparentne komunikacije, ispitivanja zadovoljstva i mehanizama kojima se podstiče usklađenost svih aspekata života članova kolektiva).

“Upravljanje ljudskim resursima, pogotovo u kontekstu trenutne zdravstvene situacije, zahtijeva suštinsko razumijevanje promjena u društvu i spremnost da se prema njima brzo i efikasno odredimo. Od HR profesionalaca se očekuje formiranje organizacione strukture za ostvarivanje poslovnih rezultata i sistema koji omogućava usklađenost profesionalnih i ličnih ciljeva zaposlenih. Za CKB HR tim i mene lično, Certifikat poslodavac partner je značajna potvrda da smo na pravom putu kreiranja radnog okruženja u kojem su zaposleni u fokusu, prepoznati kao naš najdragocjeniji resurs. Sigurna sam da je ovo jedini ispravni put ka potpunoj valorizaciji ličnih i profesionalnih potencijala zaposlenih”, rekla je Žana Đurović, direktorica Odjeljenja za upravljanje ljudskim resursima CKB-a.

“CKB je primjer poslodavaca koji iskazuje brigu o zaposlenima u svim aspektima. Od preduzimanja inicijativa za bolje uspostavljanje ravnoteže između privatnog i poslovnog života do odličnog suočavanja sa javnozdravstvenom krizom, CKB je pokazala izvrsne prakse”, istakla je Martina Kessler, voditeljka CEP programa.

Od pet glavnih područja procjene, CKB se istakla u segmentima odnosa sa zaposlenima i upravljanja učinkom gdje je postigla bolje rezultate u odnosu na prosjek kompanija koje su prošle kroz CEP metodologiju. Uz to, certifikacijski tim je pohvalio kvalitetno razrađenu specifikaciju radnih mjesta i organizacijski dizajn, sisteme kompetencija i procjene radne uspješnosti, kao i ujednačenu briga o stalno zaposlenima i privremenoj radnoj snazi.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *