Krivokapić: Ostavka Vlade u junu ako Budžet ne bude održiv

Ako bude usvojen Budžet kakav smo mi predložili, a ne kakav ga neko kroji, ako ovo ne bude tačno, Vlada će podnijeti ostavku u junu, jer do tada će se vidjeti proces da li je ovo održivo

Ukoliko predloženi Budžet za 2022. godinu se ne pokaže održivim do juna, Vlada će podnijeti ostavku, kazao je premijer Zdravko Krivokapić u intervjuu za Televiziju Crne Gore (TVCG). Kazao je i da ne vidi razlog zašto Vlada ne bi preživjela januar.

On je kazao da garantuje da će 1. februara minimalna zarada biti 450 eura, a prosječna plata 700, ako se usvoji Budžet, kakav je Vlada predložili.

“Ako bude usvojen Budžet kakav smo mi predložili, a ne kakav ga neko kroji, ako ovo ne bude tačno, Vlada će podnijeti ostavku u junu, jer do tada će se vidjeti proces da li je ovo održivo”, poručio je Krivokapić.

Crna Gora danas nema korupcije u vrhu, što je najznačajnije, nema ni nepotozma koji je bio karakteristika u ranijem vremenskom periodu, kazao je predsjednik Vlade.

“Ova Vlada je pokrenula put ka održivom, inkluzivnom i pametnom ekonomskom razvoju. Druga njena karakteristika je jačanje institucija koje će doprinijeti da Crna Gora ojača kao građanka, demokratska, ekološka i proevropska država”, rekoa je Krivokapić.

On je kazao da ih od prethodnih Vlada razlikuje drugačiji pristup.

“Pristup u kojem nema zamjena, nego očekujemo promjene, pristup u kome idemo na rezultat a ne na fotelje, pristup u kome je u centru svih zbivanja građanin a ne tajkun, u kome idemo na to da je opšte dobro važnije od privatnog džepa”, poručio je Krivokapić.

On je istakao da je najvažnije da Crna Gora danas nema korupcije u vrhu.

“Crna Gora više nije prazne kase iz koje je bilo samo namijenjeno za pojedince. Mi želimo da to bude kasa za sve, a to se vidi kroz dva programa “Evropa sad” i “Crna Gora odmah”. Mi ne razdvajamo građane i ako je neko nametnuo tu priču. Vidjećete poslije februara, to pomirenje će biti jasno, a najbolje pomirenje je ekonomako pomirenje”, naveo je premijer.

Check Also

Cijena nafte biće 100 dolara po barelu početkom sljedeće godine

Investiciona banka “Morgan Stenli” je podigla prognozu cijene nafte za prvi kvartal 2023. sa ranije …

Leave a Reply

Your email address will not be published.