TikTok prestigao Google i postao najposjećeniji internet domen na svijetu

Dodajte komentar

TikTok servis za razmjenu kratkih video snimaka je u 2021. godini postao najposjećeniji internet domen na svijetu, našavši se ispred prošlogodišnjeg lidera kao što su Google, koji je deo holdinga Alphabet, prema podacima američke tehnološke kompanije Cloudflare Radar.

Treće mjesto na listi najposećenijih domena, uključujući veb-sajtove i aplikacije, u godini na izmaku je zauzela društvena mreža Facebook, četvrto – Microsoft, a peto – Apple.

U prvih 10 su i Amazon, Netflix, Youtube, Twitter i Whatsapp.

TikTok je prvi put izbio na prvo mjesto 17. februara i od 10. avgusta je gotovo svakog dana bio ispred Google-a u pogledu posjeta. Prema podacima Sensor Tower, aplikacija TikTok do jula ove godine “skinuta” je tri milijardi puta.

Mreža u vlasništvu kineske kompanije Bytedance, ranije je prijavio više od milijardu aktivnih korisnika mjesečno.

Od svog lansiranja 2018.godine TikTok je stvar kontroverzi, od zabrana u Indiji, do problema u SAD sa objavljenim sadržajem za maloljetnike. Povezivali su je da radi pod nadzorom kineske države ali su to iz kompanije opovrgli.

TikTok Kitchen

Video snimci o hrani i receptima postali su ključni deo uspjeha TikTok-a, a viralni snimci dobijaju milione pregleda.

Kao rezultat toga, u SAD će u martu biti pokrenuta nova usluga dostave hrane pod nazivom TikTok Kitchen, koja će ljudima omogućiti da naručuju jela koja su prvobitno napravljena u viralnim video snimcima.

Jelovnik će se zasnivati na najviralnijim trendovima i uključivaće kurseve poput priprema “pašte sa fetom” koju je Google rangirao kao najtraženije jelo 2021.

(Bonitet.com)

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *