Krivokapić: Evropa sad” ključni projekat i najveći događaj u posljednjih 70 godina

Dodajte komentar

Društveno odgovorno djelovanje je nešto što mora da bude primarno u Crnoj Gori, a ne gledanje profita, poručio je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić na redovnom godišnjem sastanku sa privrednicima na kojem predstavljaju Analizu poslovanja crnogorske privrede za 2021. godinu.

– Društveno odgovorno djelovanje predstavlja odnos prema svim zainteresovanim stranama. Vrlo često sam iznenađen kada bi projekte koji nijesu isplatljivi i konkurentno održivi trebalo da realizuje Vlada, a one projekte koji su održivi neko drugi – kazao je Krivokapić.

On smatra da to nije korektno, te da bi trebalo promijeniti praksu javno-privatnog partnerstva.

– Pa da zajednički dijelimo sve ono što je problem, ali i dobit – dodao je on.

On je kazao da je Vlada na samom startu jasno rekla koja je njena vizija.

– Crna Gora mora da ide ubrzanim, ekonomskim i privrednim rastom i razvojem. Da bi se to obezbijedilo mora se poći od premise koja je preduslov za to – inovativan, pametan pristup, to je mjera svakog uspjeha – poručio je on i dodao da nije lako nakon 30 godina doći na mjesto gdje se na samom početku pokazala nekorektnost – “neko nas je ostavio prazne kase da upravljamo državom”.

On je poručio da je program “Evropa sad” ključni projekat i najveći događaj u posljednjih 70 godina u Crnoj Gori.

– Ovaj program nije nastao bez provjera i analiza nego odgovornim, posvećenim danonoćnim radom. To je program za građanina – istakao je Krivokapić i poručio da će ovaj program uspjeti i da neće biti prelaska sa osam na četiri sata radnog vremena.

Premijer Crne Gore je apelovao na sindikat da se bori za sve radnike.

Nova kriza

Rekao je da će doći do nove krize – krize hrane i vode.

– Crna Gora ima resurse koje nije uspjela da iskoristi, to biti zamjena uvozu – ocijenio je on.

Navodeći da je Monstat u svojim podacima prikazao 50 hiljada manje nezaposlenih, Krivokapić je poručio da će neko morati da odgovara za netačne podatke.

– Od kako sam učio ekonomiju, a to je davno bilo, uvijek su mi govorili tačan zbir netačnih podataka. Došlo je vrijeme za tačne podatke – kazao je on.

Krivokapić je dodao i da, od 220 hiljada radnika, 20 odsto ima najniža primanja i ocijenio da se mora krenuti u integrisanje baza podataka.

– Jedne podatke ima carina, druge banke, treće MUP – u ovako maloj sredini ne možemo da integrišemo podatke – dodao je on.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *