ToMontenegro raspisao javni poziv za nabavku trećeg aviona

Dodajte komentar

Nacionalna avio-kompanija To Montenegro, u susret ljetnjoj turističkoj sezoni, kreće u nabavku novog aviona, tipa Erbas A-320, ili Boing 737, saopštio je Televiziji Vijesti izvršni direktor To Montenegra Predrag Todorović.

Todorović objašnjava da je raspisan javni poziv za nabaku aviona, sa najmanje 144 sjedišta, jer su analize pokazale kako su crnogorskom tržištu potrebni avioni većeg kapaciteta .

To Montenegro trenutno ima dva aviona u sopstvenom vlasništvu, a planirano je da ovaj bude uzet u zakup od 3 do 8 godina, s mogućnošću produžetka ugovora.

– Eto, prije nekoliko dana, mi smo raspisali javni poziv za nabavku većeg aviona kojeg planiramo da integrišemo u našu flotu pred iduću ljetnju turističku sezonu. Nabavka tog aviona i finansiranje je planirano iz naših osnivačkih sredstava, tako da se nadamo da ćemo za iduću sezonu biti spremni sa većim kapacitetom Mi za iduću sezonu želimo da širimo svoju flotu, mi ne želimo da uđemo sa dva aviona, želimo da uđemo sa tri, ili sa četri aviona, zavisno od situacije na tržištu – kazao je Todorović.

On je naglasio da mnoge analize koje su uradili u prethodnom prethodnom periodu, sa kompanijama kao što su Lufthansa, Boing, Erbas, kako kaže, “pokazuju da biznis model u Crnoj Gori sa avionima tog tipa praktično vrlo teško, ili gotovo nikada ne može da bude profitabilan”.

– Tako da su nama za učestvovanje na ovakvom tržištu, kakvo je tržište Crne Gore, pogotovo ljeti, potrebni veći kapaciteti, i mi se već polako okrećemo ka tome – zaključio je Todorović.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *