Donacija NLB banke za OŠ Radojica Perović

Dodajte komentar

Predstavnici NLB Banke juče su posjetili OŠ „Radojica Perović“ i u okviru akcije „Sve mogu od malih nogu“, održali su predavanje na temu novca i bankarstva učenicima odjeljenja drugog razreda.

Povod ove posjete je nedavna donacija NLB Banke školi, u vidu lap top računara i kabineta za knjige.

Tokom časa koji su održale direktorice dvije podgoričke filijale Jelena Vučinić i Milena Mučalica, djeca su imala priliku da saznaju više o istoriji novca i razvoju bankarstva kroz vrijeme, ali i o aktuelnim uslugama banaka. Poseban akcenat stavljen je na razumijevanje pojma štednje i usvajanje zdravih finansijskih navika od malih nogu.

Mališani su ovom prilikom dobili prigodne poklone i kasice za svoju ličnu štednju.

U okviru akcije „Sve mogu od malih nogu“ banka će nastaviti da među djecom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta i tokom 2022. godine promoviše zdrav odnos prema štednji, pomažući boljem razumijevanju finansijskih pojmova, kako bi djeca na vrijeme shvatila značaj finansijske samostalnosti za sigurniju budućnost. Ova kampanja promovisaće i druge vrijednosti kakve su pozitivan odnos prema reciklaži i očuvanju životne sredine.

U NLB-u smatraju da je posebno važno omogućiti djetetu da nauči stajati na sopstvenim (finansijskim) nogama. Stara izreka kaže: „Daj čovjeku ribu, nahranićeš ga jedan dan. Nauči ga pecati, hranićeš ga cijeli život.”

Pažnji roditelja NLB preporučuje proizvod Medena štednja koji omogućava otvaranje štednog računa za dijete i fleksibilne iznose ušteda.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *