M-tel: Možemo biti ponosni na 2021, operator broj 1 smo u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Ispraćamo još jednu godinu na koju možemo biti jako ponosni, kazali su danas iz kompanije M-tel i istakli da je taj telekomukacioni operator broj 1 u Crnoj Gori.

“Kao i u prethodnim, MTEL i u ovoj može da se pohvali izuzetnim rezultatima koji se ogledaju u rastu broja korisnika po svim uslugama, kao i rastu prihoda od korisnika. Za jedanaest mjeseci ove godine kompanija MTEL je ostvarila rezultat veći za 13% u odnosu na isti period prošle godine.

U posmatranom periodu došlo je i do rasta prihoda od 2,7 miliona eura. I to zahvaljujući većim prihodima, prije svega od postpejd korisnka za 9%, prihodima od kablovske televizije za 6% i od kablovskog internta 14%”, navodi se u saopštenju.

Kako kažu, rast prihoda je bio očekivan i zbog povećanog broja turista zahvaljujući kome je ostvaren rast od preko 150% u pripejdu, i postignut je rezultat veći od planiranog.

Ono što dodatno ohrabruje je rast broja korisnika kako u postpejdu u mobilnoj, tako i u multimedijii i fiksnom Internetu. U dvije kategorije i to u mobilnoj telefoniji i kablovskoj televiziji MTEL je broj jedan operator u Crnoj Gori i to je veliki uspjeh MTEL-a jer su na crnogorskom tržištu ušli kao treći operator, rekli su iz M-tela.

Prema podacima Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore na kraju novembra 2021. godine od ukupnog broja korisnika mobilne telefonije u Crnoj Gori, najviše korisnika imao je mobilni operator Mtel 396.883, procentualno 34,50%. Velika je čast biti broj jedan operator po broju korisnika u oštroj konkurenciji.

“Tržište kablovske televizije je razvijeno u Crnoj Gori, a Mtel već sedam godina bilježi kontinuirani rast i u ovom dijelu. Na tržištu televizije je lider sa ukupno 90.283, odnosno 37,18% tržišnog učešća, a bilježi visok procenat tržišnog učešća u fiksnoj telefoniji od 36,93%, kao i Interneta 42,56% Ovo je veliki uspjeh s obzirom da je tek 2015. godine MTEL ušao aktivno u segment fiksne telefonije. Ono što je bitno za Crnu Goru MTEL je izgradio odličnu optičku infrastrukturu i pokrio preko 90% stanovništva faktički najsavremenijim Internetom”, dodaje se u saopštenju.

Ovaj projekat će, ističu, imati dugoročne pozitivne efekte na digitalni razvoj Crne Gore. Savremena kablovska mreža je izgrađena zahvaljujući značajnim investicionim ulaganjima koje u periodu od 2016. godine iznose preko 250 miliona eura.

“U težnji da zadržimo lidersku poziciju najviše računamo na naše zaposlene. Sa ponosom možemo reći da smo jedan od najboljih poslodavaca u Crnoj Gori i da je broj u poslednjih 5 godina porastao za više od 200 zaposlenih”, ističu iz kompanije.

U MTEL-u, napominju, nije mijenjana strategija poslovanja.

“Racionalizovani su odredjeni troškovi, a mnogo se ulaže i podstiče digitalin razvoj. Pandemija je ubrzala taj segment razvoja ali je on i bez toga bio u fokusu MTEL-a. Nikada prije elektronske komunikacije nijesu imali ovakav značaj za zdravlje i živote ljudi i društvo u cjelini kao proteklih dvije godine dana pandemije. Pandemija je pokazala koliki je značaj tehnologija i neophodnost razvijenog telekomunikacionog sistema u svakom društvu.

U narednom periodu nastvaljamo sa ambicioznim planovima i planiramo da značajna ulaganja u mobilnu i kablovsku mrežu, što će našim korisnicima obezbjediti najbolje usluge na tržištu telekomunikacija Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Dnevne.me

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *