Kijanu Rivs – zašto mi novac ništa ne znači?

Dodajte komentar

Kijanu Rivs je već neko vrijeme primjer superzvijezde koju mnogo ne inspirišu ni novac ni popularnost. Ovih dana u žiži interesovanja je zbog premijere dugoočekivanog novog dijela Matriksa.

U nekoliko intervjua je sebe opisao kao ’životinju u kavezu’ kada svakog dana isped svoje kuće zatekne vrijedne paparace, fanove i druge znatiželjnike koji neprekidno stoje, gledaju i čekaju da se pojavi Kijanu Rivs. Želja im je da bar provire pošto se otvore dvorišna vrata njegove kuće. Nije on jedini holivudski miljenik koji živi takvim životom, ali je jedini koga publika iskreno cijeni i voli, pošto su i upoznati sa tragedijama koje je preživio prije nešto više od 20 godina.

U godini premijere prvog dela Matriksa, njegova djevojka je izgubila na porođaju njihovo dijete. Ubrzo posle toga, poginula je u saobraćajnoj nesreći. Kijanu Rivs je nekoliko godina prije toga izgubio i najboljeg prijatelja. Mediji su bili preplavljeni fotografijama velike zvijezde, koji zapušten sa flašom alkohola u rukama, šeta ulicama, luta metroima.

Zbog preživljenih gubitaka i povratka poslu, priča Kijanu Rivsa stoji kao priča o uspjehu koja je planetarna.

Ako vas je nešto teško povrijedilo i slomilo, a vi i dalje imate snage i volje da budete dobri i darežljivi prema drugim živim bićima, onda si veliki čovjek sa srcem anđela“, ovako su godinama mediji pratili karijeru i lik Kijanu Rivsa.

Dodatno su bili podstaknuti pričama o njegovim nesebičnim darovanjima članova ekipa sa snimanja filmova, odricanjima od honorara zarada fondova za liječenje djece. Poznato je da je za ulogu u Đavoljem advokatu pristao na daleko manji honorar da bi produkcija uspjela da angažuje velikog Al Paćina što je za film bio odličan marketinški potez. Film jeste donio zavidan prihod.

U više intervjua Kijanu Rivs je pričao o tome kako se borio sa gubicima, kako je uspio da se vrati u posao i realan život. „Nedostaje mi sve ono što je moglo da se desi, nedostaju mi oni kojih više nema. Ali, ne želim da bježim od života, znam koliko je lijep. Trudim se da ne budem mnogo sam“, pričao je Kijanu Rivs u danima oporavka.

Sve je borba. Imati porodicu znači popeti se na planinu. Ali, popeću se ja samo mi dajte malo vremena“, novinaru Guardian-a se povjerio Kijanu Rivs.

Glumac je deset godina brinuo o sestri kojoj je dijagnostikovana leukemija. Od tada, a i danas, donira organizacijama, istraživačkim centrima, bolnicama i fondovima za borbu protiv raka. Kijanu Rivs je osnovao i svoju fondaciju koja postoji nekoliko godina i koja donira sredstva dječjim bolnicama. „Ne želim da se ovaj fond vezuje za moje ime. Samo želim da rade šta treba da rade“, rekao je za Esquire.

Biti bolji

Nikoga ne krivim za sve što sam preživio. Želim da budem pozitivan, darežljiv, nesebično ljudsko biće koje je dovoljno snažno da se izbori sa svim problemima koji djeluju nerješivi, sa granicama koje se čine neporušive. Trošim novac na stvari koje imaju vrijednost, imaju smisla i koje će svijet učiniti bar malo boljim“ nedavno je novinaru Guradian-a rekao Kijanu Rivs, omiljen holivudski glumac čije se bogatstvo procjenjuje na oko 360 miliona dolara.

Bije ga glas da je veoma skroman, što potvrđuju njegovi saradnici, i uživa u kupovini poklona ljudima sa kojima sarađuje. Za prevoz koristi metro i ne nosi firmiranu garderobu.

Novac mi ništa ne znači. Zaradio sam mnogo i želim da uživam u životu, a ne da se nerviram zbog bankovnog računa. Mnogo dajem drugima i živim jednostavno, često u hotelima. Znam da je zdravlje ono najvažnije i važno je da ostanemo čvrsto na zemlji, po njoj hodamo svaki dan“, dodao je. „Važno je i da znamo da nas život uči da vrednujemo ono što je smisleno, da ne gubimo vrijeme oko beskorisnih pitanja i stvari jer nas to odvlači od onoga što želimo da budemo i gde želimo da budemo“, rekao je Kijanu Rivs.

Postigao je mir. Kaže da je u fazi života u kojoj može da osjeti sigurnost, stabilnost i spokoj. Sada zna da je osoba koja ga je odvlačila od sreće ON SAM.

Izvor: Bonitet.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *